Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

J.Budař obsadil do svojej rozprávky M. Hubu, O. Vetchého aj B. Polívku

PRINC MAMÁČIK v kinách od 27. 10. 2022_oficiálny slovenský trailer. Foto: Youtube

Všetky postavy si obsadil "na priamo" presne podľa svojich predstáv.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Vo filmovej rozprávke Jana Budařa Princ mamáčik sa po takmer 30 rokoch pred kameru vrátila slovenská herečka Jana Nagyová. Legendárna Arabela stvárňuje v príbehu o rozmaznanom princovi, ktorý musí dospieť v kráľa, príliš starostlivú kráľovnú. V ďalších úlohách sa predstavia Martin Huba, Ondřej Vetchý, Veronika Khek Kubařová i Boleslav Polívka. Snímku uvedie do kín Bontonfilm 27. októbra.

Distribučná spoločnosť film promuje ako srdcový projekt Budařa, ktorý napísal knižnú predlohu aj scenár, rozprávku okrem toho režíruje a tiež v nej hrá titulnú postavu postaršieho princa. Najnovšie k filmu zložil aj naspieval titulnú pieseň. "Ako herec som zažil prevratnú skúsenosť, keďže som režíroval sám seba. Musím povedať, že režisér bol riadny puntičkár! Nič mi neodpustil, tvrdo som makal - žiadny karavan, kávička, klebetenie s kolegami. Takmer ma zodral z kože," prezradil s úsmevom herec. "Bol vždy perfektne pripravený, text poznal naspamäť, na pľaci vždy urobil to, čo som mu povedal. Nemôžem sa naňho sťažovať," komentoval s humorom dobrú spoluprácu režisér Budař.

Všetky postavy si obsadil "na priamo" presne podľa svojich predstáv. Úlohu kráľovnej Ľudmily ponúkol Nagyovej podľa vlastných slov preto, lebo vedel, že sa k nemu ako princovi typovo výborne hodí. "A veľmi som si želal opäť ju vidieť na striebornom plátne. Jej Arabelu som, pochopiteľne, miloval rovnako ako celé generácie divákov," dodáva režisér a zároveň hlavný predstaviteľ. Náhodné nebolo ani obsadenie Martina Hubu do roly kráľovského otca. Obidvaja herci sa spoznali pri natáčaní snímky Hovory s TGM. "Martin Huba je veľmi inšpiratívny človek, skutočná osobnosť a zároveň fantastický herec aj režisér. Je mi cťou, že práve on hrá môjho otca, kráľa Radomila," poznamenal Budař.



V úlohe rytiera Hudrovala sa princovým sprievodcom a spoločníkom na jeho dobrodružnej ceste za dospelosťou stane Ondřej Vetchý. Budař očakáva, že herec v tejto úlohe divákov prekvapí. "Ondro má vo filme jemne komickú a zároveň dojímavú polohu a túto kombináciu podľa mňa zvládol na výbornú," hodnotí Budař.

Do Princa mamáčika obsadil aj Bolka Polívku. Ten je nielen rozprávačom príbehu, jeho postava aj priamo zasahuje do deja rozprávky. "Hrá hrobára Hrudu, ktorý divákov nielen sprevádza príbehom, ale je to zároveň tak trochu aj šaman a čarodejník, ktorý prinesie do filmu dávku mágie a nadprirodzena. Bolek Polívka je skrátka pán herec a tejto roly sa zhostil skvele," podčiarkol Budař.