Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Kandráčovci si v roku 2022 želajú návrat na pódiá a koncerty

Na archívnej snímke ľudová muzika Kandráčovci. Foto: TASR Oliver Ondráš

Do roku 2022 si každý vyslovil želanie a želanie majú aj Kandráčovci.

Bratislava 6. januára (TASR) – Známa a populárna skupina Kandráčovci vydala v závere roka nový, v poradí druhý vianočný album Pod Tatrami spí Ježiško. Za uplynulým rokom 2021 sa obzrel kapelník Ondrej Kandráč.

„Jediné slovíčko, ktoré ma napadá, je zvláštny. Vraví sa, že život si svoju cestu nájde, a našiel si ju aj v roku 2021. Mám na mysli aj našu veľkú muzikantskú rodinu, ktorú takisto tento rok silno poznačil a ovplyvnil. Aj napriek tomu, že sme v lete odohrali zopár koncertov a veľmi sme si každý jeden užívali, myslím si, že ľuďom veľmi chýbal kontakt s hudbou. Potom prišlo opäť obdobie, keď sme plánované koncerty pre pandémiu museli zrušiť,“ uviedol pre TASR kapelník. „Nemám rád vyplakávanie a snažím sa pozerať do budúcna s nadhľadom a optimisticky, teším sa z toho, že táto zvláštna doba dala možnosť vzniku troch nových cédečiek, ktoré sme s kapelou vydali. Tým prvým, ktorý sme ponúkli vo vianočnom čase našim fanúšikom, je album Pod Tatrami spí Ježiško. Ten ďalší je unikátny pre našu kapelu, dali sme dokopy naše deťúrence a vznikol album Malí Kandráčovci. Takže nielen tí veľkí, ale aj malí budú raz baviť ľudí a všetkých tých, ktorí majú radi hudbu v našom podaní. Tretí album má názov Letné hity. Sú to pesničky, ktoré v rámci tohto CD najčastejšie znejú na zábavách, tancovačkách. Toto sú také tri aspekty, ktoré by som chcel vypichnúť za rok 2021,“ dodal.

Do roku 2022 si každý vyslovil želanie a želanie majú aj Kandráčovci. „Vraví sa, že človek ktorý nesníva, ten stratil zmysel žiť a tvoriť. Samozrejme, snívam aj ja, že sa opäť vrátime na pódiá, že budeme koncertovať, užívať radosť z hudby a z toho, že máme jeden druhého. Na druhej strane je lepšie niekedy neplánovať si žiadne veľké podujatia alebo nemať veľké oči pri plánovaní týchto akcií, pretože človek mieni a Pán Boh mení. Ja budem rád, keď sa podarí odohrať spoločné turné s Kollárovcami. Bolo by super, keby sa to podarilo. Už nám chýba poriadna zábava na amfiteátroch, keď si užívame blízkosť publika. Chystáme rôzne televízne výroby, projekt Všetko čo mám rád. Verím, že sa to všetko podarí, že všetko zlé sme si už vyčerpali a samotný rok 2022 bude už iba poslom dobrých správ. Dobré správy chcem vinšovať Slovensku,“ vyslovil želanie Kandráč.