Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Kapela Poetika vydáva pieseň Cíl, spoločnú skladbu s K. Knechtovou

Skupina Poetika uzatvára trilógiu skladieb a videoklipov Identity so špeciálnymi hosťami. Foto: Youtube

Vo Vysokých Tatrách nakrútený videoklip realizovala už tradičná dvojica tvorcov Ondřej Kudyn a Ondřej Brejška.

Bratislava 22. januára (TASR) – Česká kapela Poetika vydáva poslednú skladbu z projektu IDENTITY. Pieseň Cíl vznikla v spolupráci so speváčkou Katarínou Knechtovou. TASR o tom informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Skupina Poetika uzatvára trilógiu skladieb a videoklipov Identity so špeciálnymi hosťami. Po skladbách Karavana so skupinou Mirai, Elegie s hosťujúcimi Wolfhookers prichádza s popovým songom Cíl. Pozvánku na spoluprácu tentokrát prijala stálica slovenskej hudobnej scény Katarína Knechtová, známa a populárna aj v susednej Českej republike. Autorom textu je rapper skupiny Poetika Eduard Rovenský. O produkciu sa postarali Dan Hrdlička a liberecký multiinštrumentalista Kenny Rough. Vo Vysokých Tatrách nakrútený videoklip realizovala už tradičná dvojica tvorcov Ondřej Kudyn a Ondřej Brejška.



Som veľmi rada, že som mala možnosť spolupracovať s Poetikou. Tiež som veľmi rada, že sme stihli natočiť videoklip a trocha viac sa spoznať,“ uviedla pre médiá speváčka.

Vznik skladby popisuje aj jej autor Eduard Rovenský: „S Katarínou sme sa stretli na projekte ku knižke Gump a ja som hneď vedel, že jej empatia, energia a ľudskosť je presne to, čo nám chýba k dokončeniu do tej doby rozpracovanej piesne. V texte som sa snažil zachytiť okamihy ľudskej neistoty. Chvíle, keď človeku pomôže nepodliehať vnútornej panike, ale myslieť na to, že po každej noci znova vychádza slnko. Kedy je potrebné uvedomiť si, že tou najcennejšou vecou je život sám v celej svojej kráse. A práve preto tá cesta je cieľ.