Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Magazín

Knutova nevlastná sestra sa po prvý raz ukázala v ZOO vo Wuppertale

Malá samička polárneho medveďa Anori sa hrá so svojou matkou Vilmou vo výbehu zoologickej záhrady v nemeckom Wuppertale 29. marca 2012. Anori,ktorá sa narodila 4. januára 2012, dnes prvý raz opustila pôrodný brloh. Foto: TASR/AP Photo/Frank Augstein

Medvedička Anori , nevlastná sestra známeho ľadového medveďa, sa za cvakotu fotoaparátov a v spoločnosti svojej mamy ukázala návštevníkom zoologickej záhrady v nemeckom Wuppertale.

Wuppertal 29. marca (TASR) - Nevlastná sestra známeho ľadového medveďa Knuta sa dnes v zoologickej záhrade v nemeckom Wuppertale po prvý raz predstavila verejnosti.

Medvedička Anori sa odvážila vyjsť von z objektu na voľné priestranstvo, až keď mama Vilma starostlivo skontrolovala situáciu. Spúšte fotoaparátov "cvakali" ako divé; slovom dňa sa stala charakteristika - sladká.



Malá Anori má teraz 12 týždňov. Po prvých ostýchavých krokoch utíšila svoj hlad, potom sa začala maznať i objavovať svet v ohrade. Medvedie dámy sa na prechádzke nenechali rušiť nadšeným návštevníkmi zoo ani fotografmi, uviedla agentúra DPA.

Video: Nevlastná sestra Knuta




Video: Slávny ľadový medveď Knut , ktorý zomrel minulý rok