Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Magazín

Koncert Úsmev ako dar oslávi 40 rokov premiérou skladby M. Čírovej

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Výťažok zo zbierky putuje každoročne na rozvojové a vzdelávacie aktivity pre deti v detských domovoch, náhradných a ohrozených rodinách.

Bratislava 23. decembra (TASR) - Vianočný benefičný koncert Úsmev ako dar oslávi 40 rokov aj premiérami skladieb Márie Čírovej a Majselfa. Jubilejný ročník podujatia si diváci môžu pozrieť na Štedrý deň na Jednotke. Okrem Márie Čírovej a jej novinky z pera Daniela Heviera sa môžu tešiť aj na Majselfa, ktorý v spolupráci zasa zhudobnil a naspieval pieseň od mladého chovanca centra pre deti a rodiny.

Za 40 rokov organizovania koncertu ho podporilo množstvo umelcov. Aktuálny ročník sa nesie v znamení viacerých premiér. Vystúpia aj Fragile, Ego, Peter Lipa, Laci Strike či Cigánski diabli. "Dúfam, že každý divák pocíti to teplo domova, tú vďačnosť, keď sa obzrie okolo seba a uvedomí si, čo všetko v živote má. Mnoho detí, ktoré sú v hľadisku, vnímajú a vážia si najmä tie maličkosti, ktoré sú pre nás samozrejmosťou," opísala pocity z vystúpenia Čírová. Na koncerte sa predviedla s novou skladbou s textom Daniela Heviera o odpustení rodičovi, ktorý opustil svoje dieťa. Špeciálnu premiéru mala aj skladba, ktorú napísal talentovaný "domovák" Daniel Jano z CDR Michalovce. Zhudobniť mu ju pomohol raper Majself, ktorý s ním nakrútil aj videoklip.

Organizátori približujú, že tohtoročný benefičný koncert, ktorý sa stal neodmysliteľnou súčasťou Štedrého dňa, sa nesie v znamení nostalgie pri príležitosti jubilejného 40. ročníka. "Za toto dlhé obdobie videlo koncert 38.000 detí v hľadisku a nespočetne veľa divákov na televíznych obrazovkách. Samotný pozitívny vplyv koncertu na životy detí z centier pre deti a rodiny však zostáva nevyčísliteľný," hodnotí organizátor najstaršieho benefičného koncertu v strednej Európe.

Výťažok zo zbierky putuje každoročne na rozvojové a vzdelávacie aktivity pre deti v detských domovoch, náhradných a ohrozených rodinách. Esemesku v tvare DMSUSMEV na číslo 877 môže verejnosť zaslať už teraz, nielen počas sledovania koncertu. Cena jednej DMS je dve eurá v sieti všetkých operátorov.