Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Ktoré hotely sú podľa zákazníkov Zľavomat.sk na Slovensku najlepšie

Foto: Zľavomat.sk

Najväčší zľavový portál Zľavomat.sk zverejnil rebríček najobľúbenejších hotelov a penziónov na Slovensku.

Bratislava 13. marca (OTS) - Slováci sú najspokojnejší so službami hotelov a penziónov najmä vo Vysokých Tatrách, v Nízkych Tatrách a Liptove. Vyplýva to z rebríčka TOP HOTELOV A PENZIÓNOV V SR za rok 2013 na najväčšom zľavovom portáli Zľavomat.sk. Vyše 15-tisíc zákazníkov hodnotilo cez webstránku portálu služby, personál, kvalitu reštaurácie a interiér navštívených hotelov počas roka 2013. „Rebríček spokojnosti našich zákazníkov s hotelmi a penziónmi na Slovensku sme robili prvýkrát. Radi by sme hodnotenie opakovali každý rok. Spätnou väzbou od zákazníkov tak pomáhame hotelierom zlepšovať a rozvíjať služby. Verím, že aj týmto spôsobom pomáhame skvalitňovať a podporovať cestovný ruch na Slovensku,“ uviedol Tomáš Sroka, riaditeľ Zľavomat.sk, ktorý patrí do nadnárodnej skupiny Slevomat Group.

Tatry a Liptov sú podľa neho zároveň aj najobľúbenejšie dovolenkové destinácie Slovákov, ktorí cestujú cez Zľavomat.sk. Hitom sú najmä kratšie, trojdňové pobyty: „Zaujímavosťou je, že súčasťou väčšiny najobľúbenejších ubytovacích zariadení v rebríčku ZĽAVOMAT TOP HOTELOV A PENZIÓNOV je wellness, ktorý Slováci uprednostňujú pri vyberaní dovolenky po celý rok,“ doplnil Tomáš Sroka.

Takmer polovicu obratu portálu Zľavomat.sk za minulý rok tvorí cestovanie. Len vlani portál predal takmer 124-tisíc dovolenkových pobytov, čo je viac ako 500-tisíc lôžkonocí a dvojnásobne viac než dva roky predtým. Priemerná cena kupónu za pobyty na Slovensku na osobu bola vlani 127 eur.

Podľa Tomáša Sroku sa vyše 90 % partnerov spomedzi hotelierov vracia späť na Zľavomat.sk so svojou ponukou. „Zľavomat.sk pomáha hotelom napĺňať najmä mimosezónne kapacity a dopĺňať prípadné voľné izby v hlavnej sezóne. Hotelieri si pochvaľujú, že vďaka spokojným zákazníkom Zľavomat.sk, ktorí píšu recenzie a hotely odporúčajú ďalej svojim známym, získavajú nových klientov,“ dodal Tomáš Sroka. Podľa hotelierov si zákazníci Zľavomat.sk objednávajú aj viac nadštandardné služby alebo luxusnejšie jedlá v reštaurácii. Pobyt totiž získali za výhodnejšiu cenu, a preto si viac doprajú na službách.

Pre Ivetu Novákovú, riaditeľku hotela Chateau Appony v Oponiciach, ktorý vyhral v kategórii TOP 4* HOTEL, je výhodou spolupráce so Zľavomat.sk najmä zvýšenie obsadenosti počas víkendov. „Klienti využívajú služby aj mimo zakúpeného kupónu, ako sú napríklad masáže, tenis či bowling. Okrem toho, ponuku si pozrie množstvo ľudí vďaka vysokej návštevnosti zákazníkov na webstránke Zľavomat.sk. Máme veľa spokojných klientov práve zo Zľavomat.sk, ktorí sa k nám opakovane vracajú,“ dodala Iveta Nováková.

Podľa Ivana Matinu, riaditeľa hotela Aquatermal*** v Dolnej Strehovej, ktorý vyhral v kategórii TOP 3* HOTEL a zároveň získal najvyššie ohodnotenie spomedzi hotelov a penziónov (4,9 hviezdičky), pomohla spolupráca so Zľavomat.sk úspechu prevádzky hneď po jej modernizácii v roku 2011: „Keďže otvoreniu nepredchádzala žiadna kampaň, očakávali sme po skončení letnej sezóny trápenie s napĺňaním hotela. Vďaka kampani na Zľavomat.sk sa nám podarilo mimosezónu naplniť na 75 %. Predali sme takmer 1 800 pobytov a to nám vytvorilo veľké portfólio zákazníkov, ktorí minú dosť peňazí aj mimo kupónu. Odvtedy už prešli viac než dva roky a Zľavomat.sk sa stal naším veľmi dobrým obchodným partnerom. Je to najmä o nastavení správnej ponuky v správnom čase a za správnych podmienok. Zľavomat je naša najlepšia cestovná kancelária,“ dodal Ivan Matina. Hotel v súčasnosti predáva približne tretinu kapacít mimo hlavnej letnej sezóny cez Zľavomat.

Majiteľ Wellness penziónu Strachan v Belianskych Tatrách Jaroslav Strachan tvrdí, že sa za posledných päť rokov aj vďaka zľavovým portálom a zavedeniu eura zmenilo zloženie turistov: „Zatiaľ čo pred rokom 2008 bolo deväťdesiat percent zahraničných turistov a desať percent Slovákov, v súčasnosti je to naopak. Zľavové portály majú pozitívny efekt na cestovný ruch – učia Slovákov objavovať Slovensko ako miesto na dovolenku. Takto si obsadzujeme niektoré konkrétne termíny. Klientela z nich sa nám vracia napriek všeobecne rozšírenému názoru o nelojalite ľudí, ktorí nakupujú cez zľavové portály,“ dodal Jaroslav Strachan, majiteľ víťazného penziónu v kategórii TOP PENZIÓNY.

Zľavomat.sk plánuje tento rok posilniť aj ponuku zahraničných letných dovolenkových destinácií – najmä do Chorvátska, Talianska, Turecka, Bulharska a čoraz obľúbenejšej Čiernej Hory. „Rozšírime aj ponuku populárnych wellness pobytov o nové hotely nielen doma, ale aj v okolitých krajinách – relax v Poľsku, Maďarsku, Česku a Rakúsku,“ doplnil Tomáš Sroka.

Rebríček Zľavomat.sk TOP HOTELOV A PENZIÓNOV na Slovensku za rok 2013:

Rebríček Zľavomat.sk TOP HOTELOV A PENZIÓNOV na Slovensku za rok 2013
Foto: Zľavomat.sk, 2013