Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Kuchyňa na mieru alebo hotová kuchyňa?

Ilustračné foto Foto: Andy Dean Photography / Shutterstock.com

Kuchyne na mieru - je táto investícia výhodnejšia ako nákup hotovej kuchynskej zostavy?

Bratislava 8. augusta (OTS) - Ak uvažujete o renovácii kuchyne, pravdepodobne budete bojovať s veľkou dilemou už pri základnom rozhodovaní sa - kuchyňa na mieru alebo hotová kuchyňa. Ktoré riešenie so sebou prináša viac plusov? Oplatí sa investovať do návrhu kuchyne na mieru, ktoré sú spojené s vyššími vstupnými nákladmi?

Pravdou je, že z pohľadu pozitívneho prínosu pre vás a vašu domácnosť, sú na čele práve kuchyne na mieru. Aj keď si vyžadujú investovanie väčšieho balíka peňazí a ich výroba predĺži trvanie renovácie, toto rozhodnutie neoľutuje. Toto sú ich jedinečné vlastnosti a benefity:

Najlepší spôsob maximalizácie úložného priestoru
Kuchyňa je dôležitý funkčný priestor, ktorý musí byť optimalizovaný tak, aby poskytoval dostatok priestoru na prípravu, varenie a skladovanie. Vzhľadom na obmedzený priestor môže byť množstvo úložného priestoru problémom. Vďaka modernej kuchyni na mieru však dokážete využiť každý centimeter.

Výsledkom projektovania bude kombinácia šikovných funkčných riešení - rohových skriniek s praktickým systémom otvárania, multifunkčných ostrovčekov so zásuvkami, vysokých výsuvných jednotiek, nábytku s integrovanými spotrebičmi, LED ambientným osvetlením a inými prvkami.

Návrh funkčnej kuchyne nie je pre domácich kutilov
Aj keď ste zruční a v dielni sa obraciate jedna radosť (alebo len máte do detailov napozerané DIY videá a relácie o renovácii domov), do tohto projektu by ste sa nemali púšťať sami. Návrh kuchyne, ktorá bude z funkčného hľadiska spĺňať svoj účel aj o niekoľko rokov, je náročnejší, ako sa zdá.

Zdroj foto: Kostikova Natalia / Shutterstock.com

Nechajte to preto na odborníka - ten vám poradí, aká by mala byť schéma kuchyne a rozdelenie jednotlivých zón pre maximálnu obratnosť a rýchlosť pri práci, aké sú najvhodnejšie materiálové možnosti a iné obštrukcie, spojené s renováciou.

Prispôsobivý dizajn podľa preferencií a priestoru
Kuchyne na mieru budú skvelým kompromisom medzi osobnými preferenciami a dispozičnými možnosťami priestoru. Či už je váš štýl moderný alebo sa zameriavate na útulné provence kuchyne, zakomponovať ich do vášho domova bude jednoduché, a to bez ohľadu na veľkosť a tvar pôdorysu.

Kuchyne na mieru splnia vaše požiadavky do detailov. Získať novú kuchyňu je naozaj jednoduché - dohodnite si prvé stretnutie a konzultáciu, prineste podklady (rozmery a fotky kuchyne) a nechajte si vytvoriť 3D vizualizáciu. Po zameraní priestoru môžete mať novú kuchyňu snov už za cca 6 - 10 týždňov.