Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Kvalitná pitná voda

Ilustračné foto Foto: New Africa / Shutterstock.com

UV lampou či ionizátorom k zdraviu prospešnej vode.

Bratislava 25. apríla (OTS) - Kvalita pitnej vody je pre naše zdravie mimoriadne dôležitá. Ako odhaliť existenciu mikroorganizmov či ich efektívne eliminovať aj bez chémie?

Boj UV lampy s baktériami aj bez chémie
Škodlivé mikroorganizmy v pitnej vode sú veľkým problémom aj v našich končinách. Až 99,99 % z nich môžete spoľahlivo eliminovať aj bez nebezpečnej chémie. Pomôže vám k tomu zariadenie zvané UV lampa. Tá pracuje na báze využitia ultrafialového žiarenia, čím sa stane prirodzenou ochranou vody. Toto dezinfekčné zariadenie efektívne ničí baktérie či pre náš organizmus nevhodné mikroorganizmy, ako napríklad Enterokoky, E.coli, Cryptosporidiu, Giardia či Koliformné baktérie.

Ako požiadať o rozbor vody?
Zdraviu sebe či členom vašej domácnosti môžete pomôcť aj profesionálnym rozborom vody. K informáciám o jej kvalite či nedostatkoch sa dopracujete dvoma základnými spôsobmi.

V prípade vlastnej studne sa celý proces začne objednaním si akreditovaného rozboru, ktorý je dnes už možný na celom území Slovenska. Následne jej vzorky odoberie pracovník laboratória.

Ak ste pripojený na vodovod, stačí telefonicky kontaktovať vašu vodárenskú spoločnosť, ktorá vám zo zákona musí rozbor vody predložiť. V prípade zlých výsledkov sa neváhajte obrátiť na firmu MojaVoda, ktorá vám vypracuje analýzu a návrh riešení na zlepšenie kvality vašej vody.

Zdravá kyslá voda pomocou ionizátora
Ionizovaná voda je známa aj pod pojmom „živá“, resp. „alkalická voda“. Takáto jej úprava je pre ľudské zdravie veľmi prospešná. O všetko sa postará ionizátor vody. Ide o priestorovo nenáročné zariadenie a v dnešnej dobe aj najmodernejšiu formu filtrácie vody z pohľadu zdravého životného štýlu. Jeho úlohou je vhodne upraviť pH vody. V nej spustí proces elektrolýzy, čím ju premení na zásaditú a dodá jej pozitívne zdravotné účinky. Kyslá voda má skvelé antibakteriálne (prírodné antibiotikum), antialergické, protizápalové či antiseptické účinky. Telu dopomôže aj lepšie hydratovať či bojovať s voľnými radikálmi.