Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Legendárna skupina Lucie vystúpi prvýkrát na Topfeste

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Lucie vystúpi v Častkovciach v pôvodnej zostave Michal Dvořák, Robert Kodym, David Koller a P.B.CH.

Bratislava 29. júna (TASR) - Špičkových interpretov ponúkne 29. ročník festivalu Topfest, ktorý sa uskutoční už 1. a 2. júla v Jazdiarni Banát v obci Častkovce pri Novom Meste nad Váhom. Line-up je nabitý známymi menami, prvýkrát vystúpi kultová česká skupina Lucie, ďalšími hviezdami budú Kabát, Pavol Habera a Team či Peter Nagy a Indigo. TASR o tom informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

"Sme strašne radi, že si môžeme v lete zahrať vonku pod šírym nebom a Topfest je jeden z najväčších festivalov, na ktorých toto leto hráme. Tak sa veľmi tešíme. Dúfame, že vyjde počasie," plánuje David Koller.

Lucie vystúpi v Častkovciach v pôvodnej zostave Michal Dvořák, Robert Kodym, David Koller a P.B.CH. "Slovenskí fanúšikovia sú omnoho divokejší a to je super. Topfest je sviatok muziky, veľmi sa naň tešíme. Zahráme najväčšie hity," dodáva Michal Dvořák.

Okrem Lucie vystúpia na festivale kapela Kabát, Pavol Habera a Team, Peter Nagy a Indigo, skupina Desmod, Gladiator, Škwor, Heľenine oči, Konflikt, Zóna A, Kollárovci, Hrdza, Kiss Forever Band, Ploštín Punk, Sematam, Fuera Fondo, No Control, Symfóbia, MF, Rebelsky a Braňo Mojsej.

Pre všetkých milovníkov behu pripravil organizátor Topfest Run. Na behu sa môžu zúčastniť aj bežci, ktorí nechcú ísť aj na festival. Trať však povedie priamo areálom, sedem kilometrov dlhú trať zvládne každý, aj rekreačný bežec.

Festival prináša tento rok novinku Topfest Runway Stage. Projekt vznikol spojením a spoluprácou Topfestu, Rockovej maturity a Skuteční ligy. Pôjde tak o najväčšiu slovenskú súťaž kapiel s vlastnou autorskou tvorbou. Priestor dostane v tomto ročníku spolu 20 nových slovenských a zahraničných kapiel. Z nich postúpia štyria najlepší na hlavné pódium jubilejného 30. ročníka festivalu v roku 2023.

Novinkou bude stan Moments of Freedom, kde budú hrať dídžeji, ktorí majú pre návštevníkov nachystané rôzne hry. Na návštevníkov čaká aj kyvadlová doprava z autobusových staníc miest Piešťany a Nové Mesto nad Váhom, stanové mestečko, olympiáda, kolotoče, vodné športy a parkovisko.