Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Lenny vydáva nový singel a klip Figure It Out

Speváčka Lenny, archívna snímka. Foto: PrtScr/Fcb

Lenny sa do povedomia širokej verejnosti zapísala ako svojbytná a nadmieru talentovaná autorka.

Bratislava 14. februára (TASR) – Mladá česká speváčka a skladateľka Lenny prichádza s novým singlom a videoklipom Figure It Out. Tá je doteraz jej najosobnejšou skladbou, ktorú podporila videoklipom, zloženým zo záberov z detstva. Emotívny príbeh životnej cesty, lások a prekážok dodáva piesni výnimočnosť a osobitosť, ktoré speváčku dokonale vystihujú. O produkciu piesne sa postarala dvojica Ondřej Fiedler a Marcel Procházka, ktorí sú zároveň aj jej spoluautormi. Režisérom je Jan Strach, strih mala na starosti Lenka Gmitrová. TASR informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Lenny sa do povedomia širokej verejnosti zapísala ako svojbytná a nadmieru talentovaná autorka. Tiež však priznáva, že nie vždy je to také emotívne, ako v prípadne nového singla.

„Občas sa objaví pieseň, ktorá je výnimočnejšia než ostatné, a práve Figure It Out je jednou z nich. Pieseň je sama o sebe veľmi osobná a reflektuje tému, ktorá sa týka každého z nás,“ hovorí Lenny.



Slogan Figure It Out, o ktorý sa speváčka v piesni opiera, symbolizuje rôznorodosť každého ľudského príbehu, keď si každý človek musí na všetko prísť sám. „Pieseň hovorí o ceste životom, ktorá je plná krásnych chvíľ, ale i prekážok, rázcestí a ťažkých rozhodnutí, pred ktoré sme postavení. Potom je len na nás, ako sa rozhodneme a akým smerom bude pokračovať naša životná cesta,“ dodáva speváčka.

Vo videoklipe Lenny poodhaľuje kus seba samej a úplne vypúšťa akúkoľvek dejovú líniu, napriek tomu divák dostáva jasný odkaz a príbeh. Hlavnú úlohu hrajú jednoznačne emócie a vľúdne slová, ktoré k piesni spolu s producentmi Lenny napísala.

„S fanúšikmi sa podelím o to, čo donedávna ostávalo skryté. Som šťastná, že som mohla spolupracovať s Honzom Strachom a Lenkou Gmitrovou, s ktorou sme si veľmi sadli, čo je myslím aj poznať na citlivom spracovaní všetkého nazbieraného materiálu,“ doplnila Lenny.

Speváčka teraz trávi väčšinu času v nahrávacom štúdiu, kde dokončuje nový album, ktorý patrí k najočakávanejším hudobným počinom tohtoročnej jari. „Verím, že album sa blíži k záveru. Mám v sebe satisfakciu, že jednotlivé kúsky zapadajú pomaly, ale isto do seba a že vydám hudobný materiál, o ktorom som úplne presvedčená. Myslím, že fanúšikovia sa majú na čo tešiť,“ spresnila na záver.

Nový album síce ešte nie je vydaný, Lenny už pripravuje pre poslucháčov a fanúšikov darček v podobe svojho doteraz najväčšieho koncertu. Premiéru v pražskom O2 Universe odohrá tento rok 4. decembra, kde zaznie aj nová pieseň Figure It Out.