Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Letné zážitky naplno

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Ani sme sa nenazdali a oslavy Nového roka sú už dávno preč. Najmä tí z nás, ktorí majú školopovinné deti si však veľmi dobre uvedomujú, čo ich v najbližšom mesiaci očakáva.

Bratislava 16. mája (OTS) - Koncoročné vysvedčenie teda na seba nenechá už dlho čakať, no o konečnom výsledku by ste mali vedieť skôr. V prvom rade, aby Vás nezaskočil, ale aj aby ste podľa výsledkov detí vedeli, ako im spríjemnite letné prázdniny.

Deti predsa nemusia za trest sedieť len doma. Vďaka širokej ponuke mu môžete umožniť zlepšiť svoje školské výsledky. Obľúbené sú najmä letné tábory s angličtinou. Tá je už aj v našej spoločnosti nutná, a tak ak im chcete zabezpečiť lepší štart do profesného života, určite využite aj túto možnosť.

Toto obdobie, ktoré sa pre deti spája s vodou a množstvom zábavy je však dôvodom pre nás rodičov robiť si nemalé starosti. Zostať s nimi doma nemôžeme, a tak hľadáme možné alternatívy, aby sa naše deti len tak netúlali po okolí. Pomôcť môžu aj ostatní rodinní príslušníci, no tento čas by sme mali využiť aj na spoločné rodinné zážitky.

Dovolenka pri mori je tak pravidelnou udalosťou u nejednej rodiny. Zväčša nás však v „rozlete“ obmedzuje rozpočet. To však nie je nutné, stačí vybrať len lacné letenky, príjemný hotel a môžete vyraziť. Najmä spoločnosť Ryanair ponúka príležitosť navštíviť aj vzdialenejšie krajiny.

Ani tu by sa však naša snaha tráviť s rodinou viac času nemala skončiť. Leto predsa nie je len tých pár dní strávených pri mori. Plánujte teda aj kratšie výlety po okolí. Aby ste nezablúdili, zaobstarajte si aktuálne automapy oblastí, do ktorých sa chystáte.

Deti si zaslúžia našu pozornosť, pekné počasie teda s nimi trávte vonku. Konečne tak bude môcť Váš syn vyskúšať svoje elektrické autíčko.

Ak im letné aktivity rozdelíte, nebudú mať čas myslieť na hlúposti. Dá sa predsa toľko toho stihnúť!