Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Letný festival Novianske dni opäť ponúkne rôznorodý program

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Slávnostná svätá omša, scénický program folkloristov a vystúpenia speváčok Radky Markovej a Radky Križanovej ponúkne podujatie v nedeľu 31. júla.

Diviacka Nová Ves 29. júla (TASR) - Letný festival Novianske dni v Diviackej Novej Vsi (okres Prievidza) opäť ponúkne rôznorodý program. Už 18. ročník podujatia sa začne v piatok a potrvá do nedele 31. júla, jeho súčasťou bude tradične aj jarmok. TASR o tom informovalo Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi.

Novianske dni tradične v piatok otvorí tanečná zábava v miestnom amfiteátri, program podujatia v sobotu 30. júla ponúkne hasičskú súťaž, divadelné predstavenie pre deti, vystúpenia kapiel Salco a Beťári. Ukážky bojových umení predvedie majsterka sveta v karate Lukrécia Lachká a moderný tanec a balet majsterka Európy v klasickom tanci Isabell Repová. Program ukončí tanečná zábava.

Slávnostná svätá omša, scénický program folkloristov a vystúpenia speváčok Radky Markovej a Radky Križanovej ponúkne podujatie v nedeľu 31. júla. Ako sprievodné akcie obec pripravila výstavu poľovníckych trofejí, atrakcie pre deti, prezentáciu drotárskeho umenia a remeselníkov, ochutnávku koláčov a vín, ukážky s dravcami a súťaže pre dospelých.