Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Magazín

OPLATÍ SA PREČÍTAŤ: Prehľad noviniek na slovenskom knižnom trhu

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Britská spisovateľka Beth O'Learyová prichádza so súčasnou romancou Sviatok osamelých. Rozpráva príbeh troch žien, ktoré v jeden konkrétny deň dostali košom, dokonca od toho istého muža.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Novinky z oblasti krimi, súčasnej romance, príbehu dídžeja či úspešných svetových futbalistov z pera domácich a zahraničných autorov pribudli v uplynulých dňoch na pultoch slovenských knižných obchodov.

M. J. Arlidge je autorom nového krimirománu Vadí – nevadí. Hlavná vyšetrovateľka Helen Graceová sa domnieva, že všetky trestné činy sú očividne iba dielikmi skladačky a postupne zapadajú na svoje miesto. Pomaly vychádza najavo, aká zvrátená a dômyselná je celá sieť zločinov. Vtedy si Helen uvedomí, že sa jej ju možno nikdy nepodarí rozmotať.

Britská spisovateľka Beth O'Learyová prichádza so súčasnou romancou Sviatok osamelých. Rozpráva príbeh troch žien, ktoré v jeden konkrétny deň dostali košom, dokonca od toho istého muža. Siobhan je temperamentná životná koučka, Miranda je arboristka, utiahnutá Jane zas pracuje ako dobrovoľníčka v miestnom dobročinnom obchode. Tieto tri ženy sa navzájom nepoznajú a spája ich iba jedno - na všetky sa vykašlali v rovnaký deň, a ešte k tomu na Valentína.

Roman Flebo Juhás prichádza s pokračovaním príbehu Dídžej 2 – Bitky, bony, bellaspon. Po autorovom úspešnom knižnom debute Dídžej prichádza voľné pokračovanie príbehov z barov a klubov, pozorovaných spoza mixážneho pultu. Autor opäť spomína na mafiánske historky z bratislavských podnikov a delí sa aj o vtipné, niekedy až bizarné zážitky z 80. rokov.

Novinkou je komiksová séria o športových superhviezdach, ktorá je na mieru ušitá detským fanúšikom športu. Kniha Messi je macher! prezradí, ako sa sedemnásobný držiteľ Zlatej lopty a úradujúci majster sveta Lionel Messi ocitol v Barcelone, kde sa stal futbalovou legendou, ktorú dnes pozná celý svet. V ďalšej knihe Ronaldo je macher! sa dozviete, ako sa portugalský futbalový virtuóz Cristiano Ronaldo vypracoval z chalana, ktorý hrával pouličný futbal s PET fľašou, na európsku futbalovú ikonu a jedného z najslávnejších športovcov sveta. Hamilton je macher! venuje pozornosť sedemnásobnému majstrovi formuly 1 Lewisovi Hamiltonovi.