Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Magazín

Fanúšikovia L. Bílej sa môžu tešiť,vyšiel videoklip k songu O Vánocích

Na archívnej snímke česká speváčka Lucie Bílá. Foto: TASR/Pavol Zachar

Režisérom nového videoklipu je Lukáš Rejmon, ktorý pre Bílú natočil tiež klipy k piesňam Fénix a Jednu malou chvíli.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Česká speváčka Lucie Bílá pripravila pre svojich fanúšikov vianočný darček. V prvú adventnú nedeľu vydala videoklip k novej piesni O Vánocích. Pesničku jej zložil Jan Pokorný alias Pokáč. Po úspešnom hite Dobrý kafe ide o druhý spoločný singel známeho pesničkára a 21-násobnej zlatej slávice. TASR o tom informovala PR manažérka Adriana Nievelt.

"Vianoce sú pre mňa najkrajším obdobím v roku, a tak som chcela k tohtoročným sviatkom urobiť sebe i fanúšikom radosť niečím výnimočným. Nemohla som teda osloviť nikoho iného než práve skvelého Pokáča, s ktorým som spolupracovala už na pesničke Dobrý kafe, a tiež na texte k duetu s Janom Bendigom Jednu malou chvíli. Spoločne sme vytvorili kúzelnú vianočnú pieseň, ktorá – dúfam – pohladí po duši a zároveň pripomína, že rodina, deti a priatelia by pre nás všetkých vždy mali byť na prvom mieste, a to nielen v čase Vianoc," hovorí Lucie Bílá o vianočnej piesni.

Režisérom nového videoklipu je Lukáš Rejmon, ktorý pre Bílú natočil tiež klipy k piesňam Fénix a Jednu malou chvíli. Nakrúcanie prebiehalo na niekoľkých neobvyklých lokáciách ako je napríklad Kostol svätého Bartolomeja v pražských Kyjích.



"Kúzlo Vianoc pre mňa spočíva predovšetkým v tom, že sviatky trávime s ľuďmi, na ktorých nám záleží. Som preto rada, že si v mojom klipe zahralo toľko ľudí, ktorých si vážim a s ktorými je mi dobre. V záberoch sa objaví nielen autor piesne Pokáč, ale tiež úplne prvá predstaviteľka rozprávkovej Popolušky Eva Hrušková s manželom Janom Přeučilom, cukrár Josef Maršálek, moje báječné kolegyne z muzikálu Maminy a, samozrejme, moja rodina a priatelia," teší sa Bílá.

Pieseň O Vánocích nebude chýbať ani na tradičnom vianočnom turné Bílé Vánoce Lucie Bílé. V rámci turné speváčka v nadchádzajúcich týždňoch navštívi 28 českých a slovenských miest.