Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Ľudia z okolia Alexa Dowisa zvažujú právne kroky voči Lucii Bílej

Porota súťaže Česko Slovensko má talent (v strede Lucie Bíla) Foto: TASR

Porotkyňa súťaže Česko Slovensko má talent po odmietavom postoji k rozdeleniu výhry nazvala Alexa Dowisa v priamom prenose volom a vyzvala svojich stúpencov, aby ho ďalej nepodporovali.

Praha 30. novembra (TASR) - Tím výtvarníka Alexa Dowisa, ktorý v priebehu finálového večera televíznej súťaže Česko Slovensko má talent prekazil svojím "nie" prípadné pomerné rozdelenie hlavnej výhry všetkým finalistom, zvažuje právne kroky voči speváčke-porotkyni Lucii Bílej. Informujú o tom internetové servery Lidovky.cz.a iDNES.cz.

Dowisova dovtedajšia obdivovateľka ho po odmietavom postoji k rozdeleniu výhry nazvala v priamom prenose volom a vyzvala svojich stúpencov, aby ho ďalej nepodporovali. Ešte v ďalšom priebehu priameho prenosu sa však Lucie Bílá výtvarníkovi ospravedlnila a opakovane zdôraznila, že nemala podľahnúť emóciám vyvolaným jej silným sociálnym cítením. Alex Dowis ospravedlnenie akceptoval.

Aj teraz potvrdil, že on osobne žiadnu žalobu na Luciu Bílú nechystá, ale jeho realizačný tím a ľudia okolo neho sa zaoberajú touto otázkou. Ako tvrdí, je množstvo impulzov od ľudí, aby sa tak postupovalo, aby sa to riešilo hlavne kvôli tomu, aby sa v budúcnosti neopakovali podobné excesy.

Najviac však Dowisa podľa vlastných slov mrzia reakcie okolia, s ktorými sa stretáva i jeho dcéra. Výtvarník pre iDNES.cz uviedol, že dcéra po návrate domov tvrdí, že jej v škole hovoria, že jej otec je vôl. Dowis vyjadril poľutovanie nad tým, že jeho dcéra musí čeliť takýmto veciam, pretože názor verejne známej osoby akou je Lucie Bílá preberajú rodičia a prenášajú ho na deti, ktoré si ho osvojujú.

Výtvarník by na svojom rozhodnutí z finále napriek nepriaznivej reakcii verejnosti nič nemenil.

Doteraz si myslí, že to bolo správne rozhodnutie, že súťaž to bola o víťazovi, že v jej pravidlách bolo, že výhru získava víťaz, čo by sa po prípadnom rozdelení bolo zmenilo. Tá súťaž bola o tom, že víťaz musí brať všetko a tak je to správne, vyhlásil aj s odstupom niekoľkých dní predstaviteľ light artu, ktorému napokon patrilo vo finále druhé miesto.