Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Polícia vypátrala zlodeja z klenotníctva na základe bozku pri lúpeži

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Muž dohliadal na 56-ročnú klenotníčku. Predtým než sa s ňou rozlúčil, dal jej osudný bozk na líce.

Paríž 5. februára (TASR) - Zlodeja, ktorý pri lúpeži pobozkal majiteľku klenotníctva v Paríži, vypátrala polícia na základe vzorky DNA odobranej z jej tváre. Informovali o tom francúzske médiá.

Dvojica maskovaných mužov pri lúpeži v apríli minulého roka zviazala ženu v byte, poliala ju benzínom a pod hrozbou podpálenia ju donútili prezradiť im číselný kód od alarmu v obchode.

Jeden zo zlodejov následne odišiel do klenotníctva, odkiaľ ukradol hotovosť i šperky, pričom druhý muž dohliadal na 56-ročnú klenotníčku. Predtým než sa s ňou rozlúčil, dal jej osudný bozk na líce.

Polícii sa podľa novín Le Parisien podarilo odobrať vzorku DNA z tváre poškodenej, na základe čoho vystopovali 20-ročného muža, zatknutého už predtým na juhu Francúzska pre podozrenie z inej trestnej činnosti.

Podľa novín Le Parisien zadržaný mladík policajtom povedal, že bol pri lúpeži poverený len strážením ženy, ktorú pobozkal len preto, aby jej "uľavil z traumatického zážitku". Polícia stále pátra po jeho komplicovi, napísala agentúra Reuters.