Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

M. Laiferová: Hana Zagorová bola vzácny človek a dobrá kolegyňa

Hana Zagorová Foto: TASR

Česká speváčka, textárka, herečka a moderátorka Hana Zagorová zomrela vo veku 75 rokov. Stala sa jednou z najúspešnejších osobností českej populárnej hudby.

Bratislava 26. augusta (TASR) - Hana Zagorová bola vzácny človek a dobrá kolegyňa, spomína speváčka Marcela Laiferová. Správa o úmrtí Zagorovej ju veľmi zasiahla.

"Ako kolegyňa bola prajná, milá, veľmi zlatý človek, veľmi otvorená, dobro želateľná," opísala Laiferová zosnulú umelkyňu. Vyzdvihla tiež Zagorovej ochotu pomôcť. Okrem koncertov sa stretávali aj na spoločných natáčaniach v Prahe.

Spevák Peter Nagy sa so Zagorovou rozlúčil slovami jej piesne. "Haničko, maľuj ďalej obrázky dlaní horkou od lásky...," napísal na sociálnej sieti. "Už si o poschodie vyššie ako my. Ďakujem ti za všetkých, ktorí ťa mali a budú mať vždy radi," odkázal jej.

Česká speváčka, textárka, herečka a moderátorka Hana Zagorová zomrela vo veku 75 rokov. Stala sa jednou z najúspešnejších osobností českej populárnej hudby. Naspievala takmer 900 piesní a v rokoch 1977 až 1985 vyhrala deväťkrát po sebe anketu Zlatý slávik. Bola manželkou operného speváka Štefana Margitu.