Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Na Budapeštianskom festivale rýb môžete ochutnať aj klobásu z rýb

Klobása či saláma z rýb, ryby plnené sušeným ovocím, grilované ryby, smažené ryby a samozrejme množstvo druhov rybacej polievky sú hlavnými lákadlami 2. ročníka Budapeštianskeho festivalu rýb, ktorý sa začal vo štvrtok 13. februára 2014 v záhrade Národného múzea v Budapešti. Foto: TASR/Ladislav Vallach

V sobotu 15. februára si budú môcť skupiny záujemcov vyskúšať svoje schopnosti v rámci súťaže vo varení "halászlé".

Budapešť 13. februára (TASR) - Klobása či saláma z rýb, ryby plnené sušeným ovocím, grilované ryby, smažené ryby a samozrejme množstvo druhov rybacej polievky sú hlavnými lákadlami 2. ročníka Budapeštianskeho festivalu rýb, ktorý sa začal dnes v záhrade Národného múzea v Budapešti.

Návštevníkom pripravili organizátori výstavu živých rýb, ktoré žijú v maďarských vodách, množstvo druhov maďarských i medzinárodných jedál zo známych aj menej známych rýb a morských živočíchov.

V sobotu 15. februára si budú môcť skupiny záujemcov vyskúšať svoje schopnosti v rámci súťaže vo varení "halászlé". Záver podujatia bude patriť vyhodnoteniu najlepšieho pokrmu z rýb roku 2014 na základe hlasov návštevníkov.
Klobása či saláma z rýb, ryby plnené sušeným ovocím, grilované ryby, smažené ryby a samozrejme množstvo druhov rybacej polievky sú hlavnými lákadlami 2. ročníka Budapeštianskeho festivalu rýb, ktorý sa začal vo štvrtok 13. februára 2014 v záhrade Národného múzea v Budapešti. Na snímnke v obrovskom kotli pripravuje kuchár "halászlé".
Foto: TASR/Ladislav Vallach