Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Budget Travel zaradil Slovensko medzi 10 najlepších destinácií sveta

Biela noc v Košiciach Foto: TASR

Americký internetový magazín pre cestovateľov Budget Travel odporúča ísť do Košíc v októbri, najmä 5.10., keď sa v hlavnom meste európskej kultúry koná Biela Noc.

New York 7. decembra (TASR) - Americký internetový magazín pre cestovateľov Budget Travel zaradil Slovensko medzi desať najlepších turistických destinácií v budúcom roku s ohľadom na cenovú dostupnosť.

Magazín o svojom výbere nazvanom "10 Best Budget Destinations for 2013" napísal, že ide o miesta, v ktorých cestovateľom návšteva "hotelov svetovej úrovne, reštaurácií a obchodov umožní zabudnúť, že cestujú s obmedzeným rozpočtom".

Budget Travel (BT) upozornil svojich čitateľov, že za nich zozbieral a vyhodnotil množstvo údajov o cenách leteniek, o nových hoteloch, o kultúrnych podujatiach, kurzoch mien a ďalších dôležitých ukazovateľov pre cestovateľov.

Slovensko, u ktorého sa zdôrazňujú najmä Košice ako Európske hlavné mesto kultúry 2013, sa ocitlo na zozname popri kanadskom Toronte, tureckej Antalyi, francúzskom údolí rieky Loiry, amerických mestách Palm Springs a Nashville, thajských ostrovoch Phi Phi, Severnom Írsku, Bahamách a filipínskom ostrove Boracay.

V súvislosti so slovenskou metropolou Bratislavou magazín ako lákadlá spomína vybudovanie luxusného päťhviezdičkového komplexu pri Dunaji a nové židovské kultúrne centrum. Napriek hospodárskemu rozvoju zostala Bratislava podľa BT prekvapivo cenovo dostupná, čo pre čitateľov ilustruje asi polovičnými cenami oproti neďalekej Viedni.

Budúci rok sú pre návštevníkov najlákavejším cieľom podľa BT Košice. "Dobre zachované mesto, ktorého vznik siaha do 12. storočia, sa pýši najväčšou katedrálou na Slovensku, Chrámom sv. Alžbety," píšu autori. V budúcom roku sa však Košice budú pozerať do budúcnosti; v kasárňach z 19. storočia, pretvorených na Kulturfabrik, bude množstvo výstav súčasného umenia, experimentálne divadlo, moderné tance a rôzne ďalšie kultúrne podujatie po celý rok.

Magazín odporúča ísť do Košíc v októbri, najmä 5.10., keď sa v hlavnom meste európskej kultúry koná Biela Noc.

Viac sa dočítate na:http://www.budgettravel.com/feature/best-budget-destinations-for-2013 ,12651/