Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

MAJK SPIRIT EXKLUZÍVNE: Možno budem kandidovať za prezidenta Slovenska

Na snímke Majk Spirit. Foto: TABLET.TV

Hosťom Radoslava Šeba v relácii Exkluzívne pre TABLET.TV bol slovenský raper Majk Spirit.

Bratislava 27. marca (TABLET.TV) – Politika zatiaľ nie je silnou témou na mojich albumoch. Ale možno budem kandidovať za prezidenta na budúce volebné obdobie. V relácii Exkluzívne pre TABLET.TV to uviedol slovenský raper Majk Spirit.

"Vo svojej hudbe sa snažím otvárať témy, ktorým rozumiem, o ktoré sa zaujímam. Politika takouto témou nie je, a preto ju nevnášam do svojich textov. Nedovolím si povedať, kto je dobrý, kto je zlý, a práve túto chybu robí veľa ľudí, keď dnes otvárajú politické témy," vysvetlil v tejto súvislosti a dodal, že v prípade vyjadrenia o možnej prezidentskej kandidatúre išlo o žart.

"Nestačí problémy iba pomenovať, treba ponúknuť riešenia, čomu sa vo svojich textoch venujem," uviedol Spirit v súvislosti s hudobným odkazom v jeho najnovších skladbách. "Na novom albume je veľa tém, ktoré som najmä kvôli mladej generácii otvoril. Sú to témy o sociálnych sieťach, o tom, v akom stave sa nachádza naša planéta, ale aj o tom, čo všetko robíme s naším životným prostredím," vymenoval Spirit.

Hudobnou novinkou Nie som tu náhodou chce osloviť rôzne vekové skupiny a sociálne vrstvy. Svoj tretí hudobný počin predstavil ešte koncom minulého roka v decembri. Priniesol na ňom 18 nových skladieb. Mnohé z nich zaznejú aj v rámci koncertného turné, vrátane najväčších hitov ako Ženy treba ľúbiť či Všetky oči na mne a ďalších iných.

"Myslím si, že toto je moje najlepšie dielo, ktoré som ako sólo interpret spravil. Tým ale nechcem zmenšovať albumy predtým, pretože aj tie mali veľký úspech vo svojej dobe a stále sú u ľudí obľúbené. Tento album je vyzretejší a dospelejší," uviedol spevák na TABLET.TV o novom CD.

Turné odštartovalo 2. marca a v rámci slovenskej koncertnej šnúry zavíta Majk Spirit do Banskej Bystrice, Humenného a Bratislavy, kde album zároveň pokrstí. "Zásadná vec je zostať autentický, pravdivý a snažiť sa do hudby dávať samého seba. Bolo to mojím cieľom od prvej skladby Byť či nebyť v roku 2001 a je to cieľom až po súčasnosť," uzavrel.

Majk Spirit je jeden z najvýraznejších slovenských raperov, ktorý patrí do bratislavskej skupiny H16. Na slovenskej hudobnej scéne pôsobí od roku 2000. Sólovú kariéru si buduje od roku 2010, medzi rapovú elitu ho dostal album Nový človek z roku 2011. Nie som tu náhodou je jeho tretí sólový album. Aktívne sa tiež angažuje v rôznych charitatívnych projektoch, podporuje šport a je ambasádorom slovenskej juniorskej futbalovej reprezentácie.

Pozrite si reláciu s Radoslavom Šebom a jeho hosťom.