Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Mark Zuckerberg sa oženil a oznámil to svetu - cez Facebook

Mark Zuckerberg Foto: TASR/AP

Neveľká svadba 28-ročného miliardára a jeho o rok mladšej priateľky sa odohrala v Zuckerbergovom dome v Palo Alto v Kalifornii.

Palo Alto 20. mája (TASR) - Spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg sa v sobotu oženil so svojou dlhoročnou priateľkou Priscillou Chan a túto veľkú novinu oznámil svetu prostredníctvom svojho Facebookového profilu, informujú agentúry Reuters a AP.

Na zmenu Zuckerbergovho statusu na "ženatý" a jeho svadobnú fotografiu, ktorú priložil, reagovali desaťtisíce fanúšikov stlačením funkcie "páči sa mi".

Neveľká svadba 28-ročného miliardára a jeho o rok mladšej priateľky sa odohrala v Zuckerbergovom dome v Palo Alto v Kalifornii. Pre mladomanželský pár sa tak uzavrel veľmi rušný týždeň. Akcie Facebooku totiž v piatok zažili premiéru na burze cenných papierov v jednej z najočakávanejších prvých verejných ponúk v histórii Wall Street.

Nová pani Zuckerbergová v pondelok promovala na Lekárskej fakulte Kalifornskej univerzity - v deň 28. narodením jej nastávajúceho.

Približne sto prekvapených hostí, ktorí si pôvodne mysleli, že idú na oslavu Priscillinej promócie, sa nakoniec ocitli na svadobnej hostine. Hovorkyňa spoločnosti uviedla, že Mark sám navrhol obrúčku "s veľmi jednoduchým rubínom".

Mark a Priscilla sa zoznámili na harvardskej univerzite rok pred založením sociálnej siete a tvoria pár už vyše deväť rokov.