Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Maska na tvár a jej druhy

Maska na tvár a jej druhy Foto: La MakeUp Sp. z o.o.

Existuje obrovské množstvo pleťových masiek a každá z nich má vlastný účel.

Bratislava 26. februára (OTS) - Väčšina masiek stimuluje krvný obeh, hĺbkovo hydratuje, normalizuje výživu pokožky, sťahuje póry, zmierňuje zápaly a podráždenie, čistí pokožku. Mnohé z nich obsahujú vitamíny, minerály, biologicky aktívne látky. Masky delíme na denné a nočné. Nočné masky sa objavili pomerne nedávno a svoju popularitu si získali vďaka jednoduchému použitiu. Takéto masky nemusíte zmývať, absorbujú sa pomerne rýchlo. Podľa konzistencie existujú krémové, alginátové, gélové, filmové, kolagénové a bahenné masky. Pred použitím akejkoľvek masky (ako aj iného kozmetického výrobku) odporúčame skontrolovať citlivosť pokožky na jej zložky. Naneste malé množstvo na oblasť predlaktia. Ak nedôjde k alergickým reakciám, pokojne si ju naneste na tvár. Masky sa delia podľa účinku na čistiace, hydratačné a výživné a pod.

Druhy masiek podľa účinku:


Čistiace masky
Ich hlavným účelom je odstránenie odumretých častíc z povrchu kože. Väčšina z nich obsahuje hlinu a vosk, takže zloženie môže obsahovať výrobky s AHA kyselinami. Táto maska pomáha odstraňovať nečistoty, maz, odumreté bunky z pokožky a uvoľňovať póry. Po ukončení procedúry vďaka aktívnemu deleniu mladých buniek sa pokožka stáva mäkšou, hladšou, pružnejšou a mladistvou. Čistiace masky sú vhodné pre všetky typy pleti, pre mladú aj starnúcu.

Protizápalové masky
Používajú sa na starostlivosť o mastnú a problematickú pleť, pomáhajú pri akné. Hlavnou úlohou masiek je hĺbkové čistenie pleti, zúženie pórov, odolnosť proti zápalu a eliminácia mastnoty pokožky. Tieto masky je možné používať viac ako 1-krát týždenne.

Hydratačné a výživné masky
Ich hlavnou úlohou je hydratovať a vyživovať pokožku užitočnými látkami. Môžu sa používať na všetky typy pleti, ale sú obzvlášť užitočné pre suchú a citlivú pokožku. Účinné látky pomáhajú obnoviť a udržať vlhkosť, ktorú pokožka potrebuje. Také masky na tvár často obsahujú vitamíny a živiny na zlepšenie funkcie buniek. Sú schopné pomôcť v boji proti zmenám súvisiacim s vekom - vyživujú kožné bunky, redukujú vrásky, obnovujú a tonizujú. Masky môžete používať denne bez poškodenia zdravia.



Masky proti starnutiu
Ich cieľom je bojovať proti zmenám súvisiacim s vekom. Umožňujú eliminovať starecké škvrny, vrásky a aktívne bojovať proti akýmkoľvek zmenám. Zloženie obsahuje aktívne zložky proti starnutiu, ktorých pôsobenie vám umožní urobiť pokožku mladou a krásnou.

Tonizujúce masky
Tonizujúce masky sú obzvlášť účinné, keď nemáte viac času pred dôležitou udalosťou. Najčastejšie obsahujú vitamíny, oleje a výťažky z liečivých rastlín, pomáhajú posilňovať ochrannú bariéru pokožky, zvyšujú pružnosť, pevnosť a tón pleti. Normalizujú metabolické procesy pokožky, zabraňujú starnutiu a znečisteniu pokožky. Takéto masky sú obľúbené medzi obyvateľmi veľkých miest.