Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Maxovi Jasonovi držia prsty aj duchovní z Baku

Foto: TASR/AP

Energiu mu budú posielať aj duchovní z Baku, ktorí dnes dokonca k svojim tradičným úborom pridajú aj maxagramy, amulety, do ktorých je primiešaná spevákova krv.

Baku/Bratislava 24. mája (TASR) - Popularita Maxa Jasona Maia v azerbajdžanskom Baku na 57. ročníku autorskej piesňovej súťaže Eurovision Song Contest 2012 naberá na obrátkach, pred dnešným semifinálovým vystúpením získal výraznú posilu. Energiu mu budú posielať aj duchovní z Baku, ktorí dnes dokonca k svojim tradičným úborom pridajú aj maxagramy, amulety, do ktorých je primiešaná spevákova krv.

Páči sa nám obrovská energia, ktorá z vystúpenia vášho speváka ide,“ povedal vedúci seminára v Baku Jahangir Elturan, a aj nápad s amuletom, ktorý má vysielať pozitívnu energiu, na nás pôsobí veľmi sympaticky. Napriek rozdielnosti našich kultúr veríme, že hudba spája ľudí rôzneho vierovyznania a tu v Baku sme toho práve počas eurovízneho týždňa reálnymi svedkami.“

Kapela Maxa Jasona Maia spolu s naším reprezentantom v súťaži využila dnešné dopoludnie na prechádzku starým mestom, kde sa snažila rozptýliť pred večerným vystúpením. „Ešte dobrúsime posledné detaily a ideme na to! Ukážeme svetu, ako vyzerá rokenrol,“ odkazuje Max Jason Mai, ktorý vystúpi v dnešnom semifinálovom kole ako pätnásty v poradí. Ak by postúpil do sobotňajšieho finále, bol by tak prvým slovenským interpretom od roku 2009, ktorému sa to podarilo. TASR priamo z Baku informoval moderátor televíznych prenosov z Eurosongu Roman Bomboš.