Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Magazín

Medial Banana s ukrajinskými Mad Heads nahrali skladbu No More Wars

Na snímke vystúpenie skupiny Medial Banana. Foto: TASR/Pavol Zachar

Skladba odznela naživo už koncom leta na festivale Uprising na Zlatých pieskoch, kde vzbudila vášnivé reakcie. Najbližšie ju spoločne zahrajú na svojom poslednom bratislavskom koncerte tohto roku.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Kapela Medial Banana sa hlási s ďalšou horúcou novinkou z pripravovaného albumu. Ten plánujú vydať pod krídlami domovského Reggae Callin' Records na jar 2024 a bude niesť názov More času. Pri najnovšom singli si nedávajú servítku pred ústa a vyjadrujú jasný postoj k vojne na Ukrajine. Na hosťovačku k novinke No More War si pozvali rock-ska-punkovú legendu Mad Heads z Kyjeva. TASR o tom informoval PR manažér Sveťo Moravčík.

"Prišiel som na Slovensko, aby som zachránil život mojej mame a našiel som kultúru, do ktorej som sa zamiloval," vraví Vadym Krasnooky, umelec, spevák a líder kapely Mad Heads z Kyjeva, ktorý musel krátko po invázii ruských vojsk na Ukrajinu utiecť z rodného mesta a usídliť sa v Bratislave pre zdravotný stav svojej matky, ktorá bola odkázaná na dialýzu. Dnes pôsobí z hlavného mesta Slovenska a stále sa aktívne venuje hudbe, čoho dôkazom je aj táto skladba v spolupráci s bratislavskými Medial Banana, reggae protest song s jasným odkazom na vojnu na Ukrajine, ktorá bude jednou zo skladieb na ich očakávanom albume.

Nová skladba odznela naživo už koncom leta na festivale Uprising na Zlatých pieskoch, kde vzbudila vášnivé reakcie. Najbližšie ju spoločne zahrajú na svojom poslednom bratislavskom koncerte tohto roku, vo štvrtok 7. decembra v bratislavskom klube Šafko. Na Silvestra potešia tento rok obyvateľov Žiliny, kde spolu s kapelou Le Payaco odohrajú svoje koncerty na Hlinkovom námestí.





No More War (lyrics video):