Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Svetová medovina z Dolnej Krupej opäť bodovala

Foto: APIMED

Najnovší prírastok v ponuke spoločnosti APIMED Dolná Krupá – medovina Barrique sa môže pochváliť ďalšími oceneniami.

Bratislava 5. marca (OTS) - Naša medovina Barrique obdržala cenu Danubius Gastro 2014 - za spojenie lahodnej chuti a jemného buketu agátového medu s vanilkovo čokoládovými tónmi barikového suda. Spomedzi 72 prihlásených exponátov nedávnej výstavy Danubius Gastro 2014 sa dostala medzi desať ocenených exponátov. Získala plný počet bodov pri hodnotení. Viac informácií o ocenených exponátoch nájdete na
http://www.incheba.sk/buxus/generate_page.php?page_id=7991

Aby toho nebolo málo, už o necelý mesiac úspešne zabojovala o ocenenie Zlatá Salima 2014 v Českej republike. „Medovina Barrique má na konte ďalšie významné ocenenie ZLATÁ SALIMA 2014. Do súťaže bolo prihlásených vyše 50 exponátov, z nich bolo 16 nominovaných na ocenenie Zlatá Salima a osem ich nakoniec aj ocenenie získalo. Medzi šestnástimi nominovanými bola okrem medoviny Barrique aj Trnavská medovina. Boli sme jediným zástupcom Slovenska, ktorý v tomto roku získal ocenenie Zlatá Salima. Naposledy sa nám takéto ocenenie podarilo získať v roku 2010 za Staroslovanskú svetlú medovinu.“ povedal Ing. Peter Kudláč, riaditeľ a majiteľ spoločnosti Apimed, Dolná Krupá. Viac informácií o tohtoročných ocenených výrobkoch nájdete na
http://www.bvv.cz/_sys_/FileStorage/download/4/3279/salima-2014-ocenene-exponaty.pdf

Medovina „Barrique“ z agátového medu je zlatistej farby s jemnou vôňou po koňaku prechádzajúcou do vône prezretej žltej hrušky. Chuť je plná, šťavnatá, v dochuti sa objavuje jemná vanilka a čokoláda po barikovom sude. V tejto medovine sa elegantne snúbi lahodná chuť a jemný buket agátového medu s vanilkovo čokoládovými tónmi barikového suda. Táto medovina dozrievala 6 mesiacov v barikových sudoch.
Firma APIMED ponúka barikovú medovinu vyrobenú v limitovanej edícii z 3 rôznych druhov duba: amerického, francúzskeho a slovenského značky Boswell Polónyi. Francúzsky a slovenský dub sú si chuťovo dosť podobné extraktívnejšie s vôňou čokolády a dochuťou po dreve. Americký dub je „whiskovitejší“ s jemnou dochuťou vanilky.
Barikovú medovinu odporúčame piť vychladenú pri teplote 12-16◦C zo skleného pohára tulipánového tvaru, kde sa v jeho zúženom ústí nádherne rozvinie buket barikovej medoviny. http://apimed.sk/medovina/barrique-medovina

Foto: APIMED
Výstava Danubius Gastro prezentuje ucelenú ponuku pre oblasti gastronómie a hotelierstva od profesionálneho prístrojového vybavenia, cez nábytok, potraviny, nápoje, až po obalové materiály, obchody a reklamu. Kolektívne zastúpení vystavovatelia zo zahraničia ponúkajú ochutnávky národných kulinárskych i nápojových špecialít. Danubius Gastro je sviatkom všetkých s profesionálnym či laickým záujmom o prezentované oblasti. Okrem potešenia zmyslov prináša i množstvo nových užitočných informácií pre prevádzkovateľov hotelov, reštaurácií, kúpeľov, rôznych typov gastroprevádzok a obchodov. Neodmysliteľnou súčasťou Danubius Gastro sú sprievodné podujatia, ktoré porovnávajú zručnosti barmanov, baristov, kuchárov, cukrárov, pekárov i someliérov.
http://www.incheba.sk/vystavy/danubius-gastro-6632.html?page_id=6632

Komplex medzinárodných potravinárskych veľtrhov SALIMA - MBK - INTECO - VINEX podáva dokonalý prehľad o spracovateľskom priemysle v krajinách strednej a východnej Európy. V rámci súboru týchto veľtrhov sa prezentujú poprední výrobcovia a dodávatelia potravín a technológií pre potravinárske obory ako sú mlynárstvo, pekárstvo, cukrárstvo, vinárstvo a zariadenia pre obchod, hotely a verejné stravovanie z celého sveta. Pravidelne prezentuje najnovšie trendy vo všetkých uvedených oboroch a patrí medzi popredné medzinárodné obchodné stretnutia pre RETAIL i HORECA oblasť.
Prestížne ocenenie Zlatá Salima 2014 predstavuje pre ocenené firmy účinný obchodný argument, ktorý efektívne využívajú vo svojich marketingových a prezentačných materiáloch, na internetových stránkach a v predvádzacích miestnostiach.
http://www.bvv.cz/salima/salima-2014/zlata-salima/zlata-salima-2014/