Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Štartuje 19. ročník medzinárodnej výtvarnej súťaže UNESCO pre deti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Súťaž je určená pre deti a mládež vo veku od piatich do 16 rokov.

Bratislava 16. februára (TASR) – Deti a mládež môžu aj tento rok posielať svoje výtvarné diela organizácii UNESCO a nechať ich tak cestovať po svete v rámci medzinárodnej výstavy. Štartuje totiž 19. ročník medzinárodnej súťaže Kamaráti mieru. Tento rok je témou Jednota v rozmanitosti a deti môžu práce posielať do konca júna.

"Inšpiráciou pre tohtoročnú tému bola Fuji Deklarácia - inšpiratívny manifest potvrdený medzinárodnou alianciou jednotlivcov a organizácií, ktoré sú zjednotené záväzkom žiť a spolupracovať na vytváraní a rozvoji harmonického, prosperujúceho sveta," informovala TASR Andrea Mlynárová zo Slovenskej komisie UNESCO.

Súťaž je určená pre deti a mládež vo veku od piatich do 16 rokov. Výtvarné diela cestujú každoročne po svete ako súčasť medzinárodnej výstavy detí. Dosiaľ tak boli prezentované napríklad v sídle Organizácie spojených národov v New Yorku či na pamätných miestach. Vlani to bol Pamätník mieru v Hirošime.

Výtvarné diela musia byť hotové a predložené najneskôr do 30. júna. Víťazi súťaže budú vyhlásení počas Medzinárodného dňa mieru. Viac informácií nájdu záujemcovia na www.wppspeacepals.org.