Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Americký herec Matthew Broderick oslavuje jubileum

Matthew Broderick hral v protivojnovom filme Vojnové hry alebo v rozprávke Jastrabia žena, potom sa objavil okrem iného v remakoch ako Godzilla alebo horor Stepforské paničky.

Bratislava 21. marca (TASR) – Americký herec Matthew Broderick oslávi päťdesiatku. Narodil sa 21. marca 1962.

Rodák z New Yorku mal svoje budúce povolanie v génoch. Obaja jeho rodičia boli umelci, s otcom si v ranej mladosti zahral na divadelnom pódiu. Matthew Broderick upútal už ako mladý herec v protivojnovom filme Vojnové hry (WarGames, 1983) alebo v rozprávke Jastrabia žena (Ladyhawke, 1985), potom sa objavil okrem iného v remakoch ako Godzilla (1998) alebo horor Stepforské paničky (Stepford Wiwes, 2004). Z jeho ďalších filmov možno spomenúť napríklad bláznivú komédiu Posledný výstrel (Last Shot, 2004) alebo filmový muzikál Producenti (Producers, 2005).

Jeho partnerkou je Sarah Jessica Parkerová. Manželstvo uzatvorili v roku 1997. V novembri 2002 im narodil syn James Wilke. V roku 2009 prišli na svet ich ďalšie deti - dvojčatá dievčatká. Kvôli určitým problémom ich však manželskému páru vynosila náhradná matka.

V roku 2004 v rebríčku, ktorý zostavujú čitatelia amerického magazínu People, Matthew Broderick získal ocenenie najlepší otec.

Svoju hviezdu na legendárnom hollywoodskom Chodníku slávy dostal Matthew Broderick v januári 2006.