Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Magazín

Michal Hrůza oslávil narodeniny trojalbumom Hity & Příběhy

Michal Hrůza - Nahoru Foto: Youtube

Okrem najznámejších skladieb, ktoré fanúšikovia poznajú z rádií, filmov a koncertov, ponúkne výberovka aj úplne nový singel Nahoru.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Michal Hrůza oslavuje narodeniny kompiláciou Hity & Příběhy. Známy spevák, hudobník, uznávaný skladateľ a textár oslávil tento rok v auguste 50. narodeniny. Ako darček si pripravil svoj prvý kompletný Best of výber s názvom Hity & Příběhy, čo je trojalbum 37 najväčších Michalových hitov mapujúcich jeho 20-ročnú kariéru v rozmedzí rokov 2001 až 2021, aj spoluprácu so skupinou Ready Kirken a Kapelou Hrůzy. TASR o tom informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Okrem najznámejších skladieb, ktoré fanúšikovia poznajú z rádií, filmov a koncertov, ponúkne výberovka aj úplne nový singel Nahoru. K nemu vychádza aj lyric video z dielne Matyáša Vordu, známeho tvorcu, stage dizajnéra a bývalého bubeníka kapely Mandrage. Trojalbum Hity & Příběhy vychádza v CD verzii aj na streamingových službách.



Uvedomil som si, že vybrať 37 piesní, ktoré som za posledných dvadsať rokov vydal, je ťažké, a preto sme sa rozhodli album rozdeliť do troch úsekov - hity, duety a piesne z filmov a TV seriálov, či dokumentov,“ vraví spevák z Turnova.

V prvej časti tak zaznejú hity Černý brejle, Zejtra mám alebo Namaluj svítání, v duetoch sa objaví napríklad Duše do vesmíru s Klárou Vytiskovou a Píseň kovbojská s Lenkou Dusilovou. Jeho doposiaľ najstreamovanejšie hity Zakázané uvolnění alebo Pro Emu z filmovej časti nie je potrebné bližšie predstavovať.

Súčasťou albumu je aj nová pieseň s názvom Nahoru. Na tej Michal Hrůza pracoval spoločne s producentom Janom Horáčkom, kmeňovým členom kapely Mekyho Žbirku. Po jeho nedávnom úmrtí sa stal Horáček členom Kapely Hrůzy.

Najdôležitejšou správou piesne Nahoru je nádej, že všetko komplikované a ťažké sa čoskoro skončí. Vznikla, pretože vyjadruje moje vnímanie budúcnosti a vychádza aj z mojich ťažkostí a nevedomosti, čo ďalej. Myslím, že podobnú skúsenosť má viacero ľudí. Základné pravidlo môjho skladania je pravda. Niekedy aj ťažká, niekedy aj bláznivá, ale poslednú dobu cítim, že sa zase všetko na dobré obráti,“ dodáva o rekapitulácii svojej doterajšej tvorby Michal Hrůza.