Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Miliardár George Soros sa zasnúbil, tretíkrát sa ožení

George Soros Foto: TASR/AP Photo

Zásnubný prsteň, ktorý dal Soros Boltonovej, tvorila obrúčka z ružového zlata a na nej briliant od firmy Graff zasadený do platiny.

Southampton 12. augusta (TASR) - Americký miliardár a finančník George Soros mal v sobotu večer čo oslavovať: svoje 82. narodeniny a zásnuby s oveľa mladšou priateľkou Tamiko Boltonovou.

Maďarský rodák Soros a Boltonová, ktorí sa spoznali na jar 2008, oficiálne oznámili zasnúbenie na večierku v Sorosovom letnom sídle v Southamptone v štáte New York, kde bola prítomná iba malá skupina priateľov a príbuzných. Uviedla to osoba blízka obchodníkovi.

Soros požiadal Boltonovú (40) o ruku pred niekoľkými týždňami počas víkendovej návštevy v luxusnej vilovej osade Hamptons na pobreží ostrova Long Island, ktorú obľubujú bohatí obyvatelia mesta New York.

Pre Sorosa to bude tretie manželstvo a pre Boltonovú druhé. Začiatkom 90. rokov bola krátko vydatá. Soros má päť detí z predchádzajúcich manželstiev.

Sorosova expriateľka a bývalá hviezda brazílskych telenoviel Adriana Ferreyrová vlani podala žalobu na súde v newyorskej štvrti Manhattan, v ktorej obvinila miliardára z nedodržania sľubu, že jej kúpi byt. Soros potom podal návrh na zbavenie žaloby, ktorú podala Ferreyrová.

Investor, filozof a tiež filantrop Soros sa aktívne zapája do politických problémov, súvisiacich s presadzovaním slobody a demokracie, a často vystupuje na podujatiach o svetovej ekonomike. V roku 2011 premenil svoj povestný hedžový fond Soros Fund Management na rodinný podnik, ktorý prestal spravovať peniaze vonkajších investorov a zameral sa iba na rodinné financie. Hedžový fond naposledy v správe uviedol, že jeho celková hodnota je 25 miliárd dolárov.

Boltonová v minulosti rozbehla internetovú firmu na predaj výživových doplnkov, teraz vedie internetovú spoločnosť na výučbu jogy. Má akademický titul magister v oblasti podnikania od Miamskej univerzity.

Zásnubný prsteň, ktorý dal Soros Boltonovej, tvorila obrúčka z ružového zlata a na nej briliant od firmy Graff zasadený do platiny.

Medzi hosťami na večierku v Sorosovom letnom sídle sa nachádzala novinárka Jane Bryantová Quinnová, píšuca o finančníctve, a investičný stratég Byron Wien zo spoločnosti Blackstone.

George Soros sa narodil 12. augusta 1930 v Budapešti v Maďarsku, odkiaľ odišiel po druhej svetovej vojne v roku 1946. Najprv žil v Anglicku, kde študoval. Potom v roku 1956 odišiel do USA, aby tam na Wall Street zbohatol, ako sám povedal.