Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Magazín

Organizátorom sa nepodarilo vybaviť finále Miss World pri Jakarte

V Indonézii finalistky Miss World v plavkách nebudú. Foto: TASR/AP

Iislamistické skupiny v Indonézii niekoľko dní protestovali proti súťaži krásy. Argumentovali, že podujatie porušuje islamskú náuku a predstavuje ženy ako tovar.

Jakarta 16. septembra (TASR) - Organizátori súťaže krásy Miss World dnes oznámili, že finálové kolo sa bude konať na indonézskom ostrove Bali, lebo sa im nepodarilo vyrokovať konanie súťaže v Sentule, satelitnom meste južne od indonézskej metropoly Jakarta. Informovala o tom agentúra DPA.

"Všetky povolenia týkajúce sa podujatí v Jakarte a Sentule boli pozmenené a presunuté na Bali. Dnes nám to úrady potvrdili," uviedol hovorca organizátora.

Organizátori chceli v Jakarte usporiadať charitatívnu večeru a v Sentule 28. septembra finále súťaže.

Indonézska vláda sa rozhodla presunúť finále Miss World zo Sentulu na prevažne hinduistický ostrov Bali obľúbený u dovolenkárov, pretože islamistické skupiny niekoľko dní protestovali proti súťaži krásy.

Islamistické skupiny argumentovali, že podujatie porušuje islamskú náuku a predstavuje ženy ako tovar.

"Ešte musíme rozhodnúť o presnom mieste konania tejto súťaže. Zvažujeme niekoľko možností," dodal hovorca organizátora.

Organizátori uviedli, že presun podujatia na Bali bude tvrdým logistickým orieškom, keďže hotely na ostrove sú rezervované na stretnutie ministrov financií APEC-u (Rady pre ekonomickú spoluprácu Ázie a Tichomoria) 17.-20. septembra a pred stretnutiami lídrov APEC-u, naplánovanými na prvý aj druhý októbrový týždeň.