Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Magazín

Kaufland a Separ otvorili vo Veľkom Krtíši nový K Park

Na otvorení nového moderného ihriska bavil obyvateľov mesta aj známy raper Separ Foto: Kaufland

Mladí sa tak v meste už nebudú nudiť.

Veľký Krtíš 27. mája (OTS) - Posielanie hlasov do súťaže o multifunkčné ihrisko sa obyvateľom Veľkého Krtíša vyplatilo. Od minulého piatka majú kde športovať, oddychovať a stretávať sa s priateľmi, a to na čerstvom vzduchu. K Park zaujal najmä tínedžerov, ktorí z klasických ihrísk už dávno vyrástli, aj preto na jeho slávnostnom otváraní nemohol chýbať ani raper Separ.

Uplynulý piatok sa vo Veľkom Krtíši niesol nielen v znamení športu, ale aj zábavy a predovšetkým dobrej hudby. Obľúbený predajca potravín tu spoločne so zástupcami mesta otváral svoje už 16-te moderné športovisko pre deti a mládež. Chýbať nemohla ani tvár projektu, raper Separ, ktorý na mieste rozdával svoje podpisy a merch a podvečer naplno odpálil svoj koncert pod holým nebom, ktorý si nenechali ujsť všetci prítomní.

Atraktívne K Parky stavia pre mladú generáciu Kaufland, ten vo Veľkom Krtíši spolu s hovorkyňou reťazca Luciou Vargovou otvoril Separ aj primátor mesta Dalibor Surkoš

Okrem skvelého hudobného zážitku Krtíšania v areáli moderného športoviska zažili aj profesionálne tanečné vystúpenia, bleskurýchle švihadlá s Rope Skipping Academy či capoeiru s Tomášom v horúcich latino rytmoch. Svoje tajné triky odhalili profesionáli na skateboarde a kolobežkách, a kto si trúfol, mohol sa zapojiť do fitness výzvy priamo na mieste. Domáci si K Park môžu odteraz užívať po celý rok, pohyb na čerstvom vzduchu je predsa výborným spôsobom, ako tráviť svoj voľný čas.

Najmä tínedžeri konečne získali miesto, kde sa môžu stretnúť s priateľmi bez večného pozerania do telefónu, zašportovať si podľa vlastnej chuti. Napríklad vyliezť na lezeckú stenu. Zahádzať si koše na streetbalovom ihrisku, vyhrať pingpongový turnaj, potrénovať na workoutovej konštrukcii alebo si zajazdiť na kolieskach na špeciálnych plochách. Kaufland tento športovo-oddychový areál prispôsobil tak, aby sa tu mladí rozhodne nenudili.

Športovec Michal Barbier vie, ako zaujať mladých

,,Minulý rok sa celé mesto zomklo, aby získalo oddychovú zónu, ktorá by slúžila širšej verejnosti,“ hovorí Ing. Dalibor Surkoš, primátor mesta Veľký Krtíš. „Túžba vyhrať bola obrovská, zapojili sa školy, školské zariadenia, organizácie mesta aj rodičia. Vďaka tomu, že občania mesta zabojovali, sa nám to nakoniec podarilo,“ dodáva.

Hlasovanie o ďalšie K Parky začína už čoskoro

„Cieľom tohto úspešného projektu spoločnosti Kaufland je okrem iného zaujať deti a tínedžerov a priniesť im atraktívny priestor na oddych a športovanie vonku, ktoré jednoznačne patrí k zdravému životnému štýlu. Záujem o K Parky z roka na rok narastá, čoho dôkazom sú aj tisíce hlasov, ktoré ľudia posielajú do súťaže,“ hovorí Lucia Vargová, hovorkyňa spoločnosti Kaufland Slovensko, v.o.s. a dodáva: „O tom, ktorých sedem miest získa svoj vlastný K Park pre šport a zábavu v roku 2025, rozhodne verejné hlasovanie.“


Multifunkčné športoviská majú inšpirovať tínedžerov k tomu, aby sa hýbali, napríklad aj so švihadlami, tak ako to v novom K Parku predviedli dievčatá z Rope Skipping Academy