Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Motocyklový pretekár Štefan Svitko: Najprv Dakar, potom svadba

Foto: Tomáš Gerši/TASR

Motocyklový pretekár Štefan Svitko , ktorý na tohtororočnej Rely Dakav obsadil piatu priečku a rodáčka z Prašíc Katarína Mikušová spečatili svoju štvorročnú známosť v topoľčianskom kostole

Topoľčany 20. mája (TASR) - Slovenský motocyklový pretekár na Rely Dakar Štefan Svitko a Katarína Mikušová rodáčka z Prašíc v okrese Topoľčany spečatili svoju štvorročnú známosť v sobotu v topoľčianskom kostole.

Pretekár svoju priateľku požiadal o ruku ešte pred samotným Dakarom tento rok. S Katkou, ktorá tiež pochádza z pretekárskej rodiny, sa Svitko spoznal práve vďaka motorkám. „Spoznali sme sa na pretekoch na motorkách. Jej tatko tiež jazdí,“ uviedol Svitko o svojej novomanželke. Ako pre prezradili pre Školský servis TASR, svadbou sa na ich vzťahu nič nemení. „Určite by sme nič nechceli meniť. Že sa teraz zoberieme a ja som muž a ideme si niečo zakazovať.... to určite nie,“ netají Svitko. „Treba to brať ako to bolo aj predtým a netreba sa obmedzovať,“ povedala Katarína Svitková.
Foto: Tomáš Gerši/TASR
„Nie je to o tom, aby sme si museli teraz niečo dokazovať,“ dodal Svitko. Novomanželom prišili do Topoľčian zablahoželať aj pretekárovi kolegovia a kamaráti. „Jednoznačne im prajem všetko dobre do života. Aby sa Števkovi a Katke v živote darilo tak, ako na pretekoch,“ pre TASR to povedal Svitkov mechanik a rodák z Jacoviec pri Topoľčanoch František Hostinský.
Foto: Tomáš Gerši/TASR
Novomanželia už vedia, kde strávia svadobnú cestu. „Momentálne sme na Orave začali stavať dom,“ hovorí pretekár. „Tak svadobná cesta možno na budúci rok“, povedala Katarína. „Možno to bude "na malte", dodala s úsmevom.
Štefan Svitko je slovenský motocyklový pretekár. Na tohtoročnom Rely Dakar dosiahol veľký úspech, keď napriek zraneniu vybojoval celkové 5. miesto, čím zlepšil najlepšie slovenské umiestnenie.

Slovenský motocyklový pretekár na Rely Dakar Štefan Svitko a Katarína Mikušová rodáčka z Prašíc v okrese Topoľčany spečatili svoju štvorročnú známosť v sobotu v topoľčianskom kostole.



Tomáš Gerši, Univerzita Komenského, Braislava