Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Triumfálne víťazstvo Nemecka zahltilo Twitter

Sami Khedira Foto: TASR/AP

Ľudia príspevkami na sociálnej sieti prekonali predchádzajúci rekord tweetov, ktoré zaznamenalo finále Super Bowlu.

Berlín 9. júla (TASR) - Senzačné víťazstvo nemeckých futbalistov v semifinále majstrovstiev sveta nad domácou Brazíliou 7:1 sa stalo najviac diskutovanou športovou témou na sociálnej sieti Twitter. Organizácia zverejnila, že celkovo na túto tému padlo až 35,6 milióna príspevkov, tzv. tweetov.

Spoločnosť Twitter informovala, že predchádzajúci rekord 24,9 milióna tweetov zaznamenali tento rok po finále Super Bowlu, čo je vyvrcholenie zámorskej ligy amerických futbalistov NFL.

Keď stredopoliar nemeckého tímu Sami Khedira strelil piaty gól, objavilo sa na Twitteri v priebehu jednej minúty rekordných 580.166 príspevkov za minútu. Rekord dovtedy držalo 360.000 tweetov po vystúpení speváčky Miley Cyrusovej na minuloročnom odovzdávaní hudobných cien MTV music awards.

Prispievatelia spomínali najčastejšie meno Miroslava Kloseho, ktorý sa so šestnástimi gólmi stal najlepším strelcom v histórii majstrovstiev sveta a prekonal bývalého brazílskeho kanoniera Ronalda, ktorý duel komentoval priamo na štadióne.

Na ďalšej sociálnej sieti Facebook zaznamenali takisto rekordných 200 miliónov príspevkov.