Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Múzeum Madame Tussauds presunulo Harryho a Meghan z kráľovskej skupiny

Na archívnej snímke sú voskové figuríny členov kráľovskej rodiny zľava princa Harryho, jeho manželky Meghan, vojvodkyne z Essexu, kráľovnej Alžbety II., princa Philipa, princa Williama a jeho manželky Kate v múzeu voskových figurín Madame Tussauds v Londýne 9. januára 2020. Foto: TASR/AP

Múzeum Madame Tussauds v Londýne presunulo modely Harryho a Meghan do svojej úplne novej zóny Awards Party, čo lepšie odráža ich odchod z Frogmoru do Hollywoodu, uviedlo múzeum.

Londýn 14. mája (TASR) - Múzeum voskových figurín Madame Tussauds v Londýne sa rozhodlo premiestniť modely britského princa Harryho a jeho manželky Meghan Markleovej do "hollywoodskej zóny". Modely páru už nie sú v skupine s ostatnými členmi Windsorskej dynastie.

Múzeum sa rozhodlo pre tento krok rok po tom, ako Harry a Meghan ukončili svoje kráľovské povinnosti a odsťahovali sa do USA, informovala v piatok tlačová agentúra Reuters.

Pár - vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu - ukončil svoje kráľovské povinnosti so zámerom budovať si nové nezávislé kariéry na druhej strane Atlantiku. Odvtedy podpísali zmluvy so spoločnosťami ako Netflix, Spotify či Apple.

"Múzeum Madame Tussauds v Londýne presunulo modely Harryho a Meghan do svojej úplne novej zóny Awards Party, čo lepšie odráža ich odchod z Frogmoru do Hollywoodu," uviedlo vo vyhlásení toto vyhľadávané múzeum. Frogmore Cottage je označenie bývalého domova páru v Británii.

Ešte v priebehu mája bude mať premiéru televízny dokumentárny seriál o duševnom zdraví, na ktorého vytvorení spolupracoval Harry. Na stanici Apple TV+ bude mať premiéru rozhovor, ktorý s párom uskutočnila americká moderátorka Oprah Winfreyová.

Harry sa objavil aj v podcaste Armchair Expert, ktorý moderuje americký herec Dax Shephard. Harry v ňom prirovnal svoj život člena kráľovskej rodiny k filmu Truman Show o mužovi, ktorý nevedomky vyrastal ako ústredná postava v obľúbenej celosvetovej reality show.

Harry tiež poodhalil, že keď sa začal jeho vzťah s Meghan, pár sa stretával v supermarketoch, aby sa tak vyhol pozornosti bulvárnych fotografov. Vyhlásil, že po presťahovaní sa do Kalifornie so synom Archiem manželia prežívajú väčšiu osobnú slobodu.