Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Magazín

Múzeum moderného umenia v New Yorku opäť po mesiacoch otvorili

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

New York bol v Spojených štátoch jedným z najväčších ohnísk nákazy. V poslednom období sa tam však počet prípadov infikovaných výrazne znížil.

New York 28. augusta (TASR) - Múzeum moderného umenia (MoMA) v americkom meste New Yorku sa vo štvrtok znova otvorilo pre verejnosť po takmer šiestich mesiacoch, keď bolo zatvorené z dôvodu koronavírusovej pandémie. Informovala o tom agentúra DPA.

Počas prvého dňa po opätovnom otvorení privítalo toto svetoznáme múzeum s kapacitou zníženou na 25 percent mnohých návštevníkov.

"S novými bezpečnostnými protokolmi a opatreniami v platnosti si naši diváci môžu naďalej užívať jedinečné zážitky v našich galerijných zbierkach a na výstavách. Dúfame, že tu nájdu potešenie a inšpiráciu," povedal riaditeľ múzea Glenn Lowry v tlačovom vyhlásení.

Múzeá v New Yorku, ktoré sa zatvorili v marci v rámci snáh zastaviť šírenie koronavírusu, dostali povolenie otvoriť pre návštevníkov v pondelok.

Metropolitné múzeum umenia (MET) sa opäť otvorí cez víkend; od 3. septembra bude sprístupnené Múzeum amerického umenia Whitneyové a o mesiac neskôr aj Guggenheimovo múzeum.

New York bol v Spojených štátoch jedným z najväčších ohnísk nákazy. V poslednom období sa tam však počet prípadov infikovaných výrazne znížil.

Ďalšie kultúrne inštitúcie v New Yorku vrátane divadiel na Broadwayi, Metropolitnej opery či Newyorskej filharmónie nateraz znovuotvorenie vylúčili minimálne do konca tohto roka.