Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Magazín

Muzikál Odpad je poklad sa posunie z online priestoru do divadla

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

V hlavnej úlohe muzikálu sa predstavia umelci a študenti z Pedagogickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.

Nitra 12. decembra (TASR) – Environmentálny muzikál Odpad je poklad ožije v podaní umelcov a študentov, budúcich pedagógov. Od júna tohto roka muzikál vo svojej online podobe umožňuje edukovať žiakov v oblasti environmentálnej výchovy. Nová fáza projektu, uvedenie muzikálu na divadelných doskách, bude mať svoju premiéru v utorok 13. decembra v Kultúrnom centre Zobor v Nitre, informovala autorka projektu Bohumila Tauchmannová.

Texty a hudobné žánre ôsmich piesní muzikálu sú zamerané na jednotlivé vekové skupiny tak, aby ich zaujali a vyvolali v nich pocit potreby chrániť životné prostredie. V hlavnej úlohe muzikálu sa predstavia umelci a študenti z Pedagogickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.

Na účely trvalej udržateľnosti vytvoria tvorcovia muzikálu záznam z predstavenia a režisérsku knihu, aby si ho mohli naštudovať základné umelecké školy či ochotnícke divadlá. Aktuálne už autori pripravujú pokračovanie muzikálu, prostredníctvom ktorého sa deti a študenti dozvedia viac nielen o triedení odpadu, jeho recyklácii, ale aj o potrebe neplytvania. Taktiež aj o témach spojených s odpadovým hospodárstvom a cirkulárnou ekonomikou.