Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Fanúšikov Cibula Festu rozospieva Kabát, Tublatanka i Mirai

Spevák kapely Tublatanka Maťo Ďurinda. Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Po desiatich rokoch sa v termíne 21. – 23. júla do pohraničného pásma vracia Kabát, ktorý sem vtedy prilákal viac ako 13.000 návštevníkov, a tento rok sa tam predstaví v rámci piatkového programu.

Bratislava 8. marca (TASR) - Len pred dvomi týždňami ohlásili organizátori najväčšieho česko-slovenského festivalu Cibula Fest najlepší ročník vo svojej histórii s plnohodnotným trojdňovým hudobným programom. Najsilnejší line-up vo svojich dejinách sa rozhodli ešte viac zatraktívniť a do menoslovu špičkových interpretov ešte pribudli ďalšie tri zvučné mená, skupiny Kabát, Tublatanka a Mirai. TASR informoval PR manažér Dodo Mikláš.

Kapely, ako Pavol Habera a Team, No Name, Horkýže Slíže, Tomáš Klus, Traktor, Harlej, Gladiator, Peter Nagy a Indigo, Kali a Peter Pann, Sima, Majself či Heľenine oči vzbudzujú skutočný rešpekt. Aktuálne do zoznamu týchto hudobných hviezd pribúdajú ďalšie. Po desiatich rokoch sa v termíne 21. – 23. júla do pohraničného pásma vracia Kabát, ktorý sem vtedy prilákal viac ako 13.000 návštevníkov, a tento rok sa tam predstaví v rámci piatkového programu 21. júla.

Počas prvého dňa festivalu sa môžu návštevníci tešiť aj na kapelu Mirai, ktorá tam mala premiéru minulý rok, patrí do TOP 5 najobľúbenejších kapiel a v minulom roku dvakrát za sebou vypredala 18-tisícovú pražskú O2 Arénu. Je len málo slovenských a českých interpretov z vrcholov domácich scén, ktoré sa ešte na festivale nepredstavili. Jedným z nich je aj Tublatanka, ktorá sa predstaví v sobotu 22. júla. Legendárna kapela s frontmanom Martinom Ďurindom len pred pár dňami vydala nový album s názvom Uprostred chaosu a na festivale zahrá aj niektoré pesničky z neho.

"Ročník 2023 bude pre všetkých naozaj výnimočný. Organizačný tím urobil všetko pre to, aby bol festival nezabudnuteľným a myslím si už teraz, že bude. Také hviezdy z oboch domácich scén pravdepodobne ešte nikdy na jednom festivale nevystúpili. Zrejme si tým šijeme bič sami na seba, lebo prekonať takýto program bude v ďalších ročníkoch veľmi náročné. Ale my máme výzvy radi," povedal hlavný organizátor Cibula Festu Vladimír Chrenka.