< sekcia Magazín

Na gurmánskych hodoch v Bratislave budú súťažiť kuchári

Slovak Food Festival ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Tretí ročník Slovak Food Festivalu s voľným vstupom slávnostne otvorí primátor Bratislavy Milan Ftáčnik v piatok o 12.00 h.

Bratislava 24. mája (TASR) – Na gurmánskych hodoch Slovak Food Festival 2012, ktoré sa uskutočnia v záhrade Bratislavského hradu od 25. do 27. mája, bude aj program pre deti. Postarajú sa o to lektori Školy remesiel z Ústredia ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV).

"Počas víkendových dní budeme mať v stane dielničky na tvorbu z drôtu, maľovanie na skle, prípadne paličkovanú čipku so vstupom každú hodinu od pravého poludnia. Pod holým nebom budú dva hrnčiarske kruhy a ďalšia remeselná dielnička s pripraveným materiálom," uviedla pre TASR projektová manažérka ÚĽUV-u Viera Tomanová.

Tretí ročník Slovak Food Festivalu s voľným vstupom slávnostne otvorí primátor Bratislavy Milan Ftáčnik v piatok (25.5.) o 12.00 h. Verejnosti sa predstavia domáce i svetové kuchyne v akčnej podobe prípravy špecialít i ochutnávkami jedál a nápojov. Návštevníci si pochutnajú na domácich lokšiach, husacine, steakoch, sushi, smažených i nesmažených dobrotách, destilátoch, víne, káve, čaji z rôznych kútov Slovenska, Čiech a Moravy i Ázie a iných častí sveta. Stánky bude mať 56 vystavovateľov. Nebude chýbať jarný trh zeleninárov, beseda o zdravej výžive, detský kútik ani súťaž o najlepšieho kuchára spomedzi Slovákov a Čechov – Primerba Cup 2012 a Majstrovstvá Slovenska v otváraní ustríc.

Do finále novej súťaže Primerba Cup 2012 sa zo 103 prihlásených už kvalifikovalo po desať najlepších kuchárov zo SR a ČR. Pred zrakmi odbornej poroty aj verejnosti budú súťažiť v piatok a sobotu od 10.00 h nielen o profesionálnu prestíž, ale i o finančné (1000, 500 a 300 eur) a ďalšie ceny od sponzorov. Všetci finalisti majú sľúbený atraktívny zahraničný zájazd s gastronomickým zameraním. V nedeľu od 14.00 h budú pútať pozornosť súťažiace kuchárske tímy z televíznych a iných redakcií.