Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Na plátna prichádza Hlas lásky, film inšpirovaný životom Céline Dion

Céline Dion, archívna snímka Foto: TASR/AP

Príbeh filmu sa začína v Québecu koncom 60. rokov 20. storočia, keď Sylvette a Anglomard privítajú vo svojej rodine 14. dieťa - Aline.

Bratislava 18. novembra (TASR) - Program slovenských kín je od štvrtka bohatší o film Hlas lásky, voľne inšpirovaný životom speváckej superhviezdy. Snímka vznikla ako pocta a oslava kanadskej divy Céline Dion, nakrútila ju režisérka a spoluautorka scenára Valérie Lemercier, ktorá zároveň vo filme účinkuje v hlavnej úlohe.

"Pri Céline ma okrem talentu fascinuje jej úprimnosť. Správa sa k publiku ako k rodine. Keď som ju videla na koncerte v Bercy, cítila som okolo nej doslova auru a to, akí milí sú jej fanúšikovia. Cítila som sa ako doma," uviedla ku genéze filmu Lemercierová. Ďalej potvrdila, že mesiace, cez deň i v noci, sledovala, čítala a počúvala veľa vecí o Céline, o jej manželovi a rodine. "Chcela som rozprávať svetu o sile jej rodiny, zázemí, ktoré jej vždy pomohlo udržať nohy na zemi," vysvetľuje režisérka.

Príbeh filmu sa začína v Québecu koncom 60. rokov 20. storočia, keď Sylvette a Anglomard privítajú vo svojej rodine 14. dieťa - Aline. V rodine Dieuovcov prevláda celý život hudba a keď Aline vyrastie, objavia v nej prekrásny dar, zlatý hlas. Keď si ho vypočuje hudobný producent Guy Claude (Sylvain Marcel), napadne mu urobiť z Aline najväčšiu svetovú speváčku. S podporou svojej rodiny a pod skúseným vedením Guya Claudea, z ktorého neskôr vznikne láska, budú spolu písať príbeh neobyčajného osudu.

"Najprv som hlavnej postave hovorila Céline. O šesťdesiat strán neskôr sa k projektu pripojila Brigitte Buc, s ktorou som pracovala už na komédii Taká normálna kráľovská rodinka (2005). Presvedčila ma, aby sme krstné mená zmenili. Tým sa všetko odblokovalo. Vďaka 'Aline' zachovávame realitu,"
prezradila scenáristka. Na otázku, prečo zmena mena nakrúcanie zjednodušila, reagovala slovami: "Pretože dve Céline Dionové neexistujú! Je živá a zdravá a slávnejšia ako kedykoľvek predtým," hovorí Lemercierová.



So Céline Dion sa vraj nikdy nepokúsila stretnúť. "Je veľmi zaneprázdnená, obklopená svojimi spolupracovníkmi, vedela som, že by som sa s ňou mohla stretnúť na päť minút pred jej šou alebo chvíľku na módnej prehliadke. Na čo by to bolo dobré? Ona sama preferovala scenár vôbec nečítať. Urobila som všetko pre svoj projekt a dúfam, že sa jej bude páčiť, že sa nebude cítiť zradená," verí režisérka, scenáristka a predstaviteľka hlavnej úlohy vo filmovej novinke, ktorú nakrúcali vo Francúzsku, Kanade, Španielsku a USA.