Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Na Ukrajine pred koncom sveta predávajú lístky do raja i do pekla

Na snímke umelecká predstava rastúcej superhmotnej čiernej diery v skorom vesmíre. Foto: TASR/AP

V internete je ponuka aj na dodávku škatuľky poslednej záchrany vo verzii pre pánov, dámy i deti.

Kyjev 30. novembra (TASR) - V súvislosti s údajným koncom sveta, ktorý má nastať 21. decembra, si môžu Ukrajinci, ale aj cudzinci zaobstarať lístok do raja alebo do pekla - podľa vlastného výberu.

Lístky ponúka jeden zo zľavových internetových serverov. Lístok do raja stojí po 75-percentnej zľave 3,60 dolára, lístok do pekla je drahší - pýtajú zaň po zľave 4,30 dolára, informuje agentúra RIA Novosti.

Balík Raj - all inclusive zahŕňa certifikát o zápise mena do Knihy sveta, rezerváciu miesta v raji, letenku do raja prvou triedou, preukaz na voľný pohyb po raji a sprievodcu.

V cene lístka do pekla je certifikát o zápise mena do Diablovho krúžku, rezervácia miesta v pekle, lístok na voľný pád do pekla, preukaz na voľný pohyb po pekle a sprievodca s návodom, čo treba robiť v pekle pre prežitie.

Organizátori sa netaja, že akcia je určená v prvom rade na zlepšenie nálady všetkým klientom, ktorí si službu zaplatia.

Ako píše ukrajinský denník Sloboda, "priemysel konca sveta" sa neobmedzuje len na zorganizovanie cesty do pekla alebo raja. V internete je ponuka na dodávku škatuľky poslednej záchrany vo verzii pre pánov, dámy i deti.

V pánskej je namiesto šampanského vodka, okrem toho skladací nôž, sucháre, instantné rezance, prezervatívy, šampón, mydlo, hrebeň, pevný podpaľovač, špagát, baterka a zápalky. Pre deti sú v balíčku plienky, hračky, čokoláda, džús, jódová tinktúra a masť na modriny. Cena balíčka sa pohybuje od 20,50 do 35,80 dolára.