Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Magazín

Na Winter JazzFeste vystúpi taliansky klavirista Antonio Farao

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

V Trnave sa predstaví so svojím triom, ktoré tvoria jeho krajan Carlo Bavetta na kontrabase a popredný srbsko-rakúsky bubeník Vladimir Kostadinovič.

Trnava 20. februára (TASR) - Kultúrne centrum Malý Berlín v Trnave privíta priaznivcov na 8. ročníku festivalu Winter JazzFest Trnava v sobotu 25. februára. Okrem hudby prichádza v spolupráci s One Day Jazz Festivalom aj s ponukou masterclass workshopov so známymi hudobníkmi Michalom Bugalom a Martinom Valihorom. Informovali o tom organizátori z Bemykey Music a Trnavskej hudobnej spoločnosti.

Headlinerom večera bude jeden z najvýznamnejších európskych džezových klaviristov, taliansky virtuóz Antonio Farao. Na konte má množstvo albumov a spolupráce so širokým spektrom umelcov. V Trnave sa predstaví so svojím triom, ktoré tvoria jeho krajan Carlo Bavetta na kontrabase a popredný srbsko-rakúsky bubeník Vladimir Kostadinovič.

Zástupkyňou nežného pohlavia bude džezová speváčka Kristína Mihaľová. S gitaristom Jakubom Šedivým patria medzi výrazné mladé osobnosti slovenskej hudobnej scény a na Winter JazzFest sa vracajú po troch rokoch. Odvtedy expandovali na zahraničný trh a ich duo Lash & Grey okrem rastúcej popularity pravidelne zbiera významné ocenenia. V Trnave zahrajú so špeciálnymi hosťami česko-slovenského tria Bugala - Balzar - Valihora. Úvod festivalu bude už tradične patriť mladej generácii slovenských talentov. Formácia Hip-zz sa orientuje na rôzne žánre v spojení s džezom. Hráči tohto zoskupenia študujú na prestížnych džezových školách v Grazi, na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brne či Berklee College v Bostone a hrávajú s poprednými slovenskými a českými interpretmi.

Workshop sa uskutoční pred koncertnými vystúpeniami od 16.00 h.