Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Magazín

Nadácia Ekopolis vyhlasuje 3. ročník súťaže Tour de Strom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Alexander Papp

Anketa svojim poslaním upozorňuje na význam, hodnotu a krásu stromov, prispieva k ich ošetreniu a v mnohých prípadoch aj k ich záchrane.

Bratislava 30. júla (TASR) – Nadácia Ekopolis vyhlasuje 3. ročník sprievodnej fotografickej súťaže „Tour de Strom“ v rámci celoslovenskej ankety Strom roka, ktorá tento rok oslavuje 18 rokov. TASR o tom informovala Martina Ragalová z Nadácie Ekopolis.

"Súťaž je veľmi jednoduchá – stačí sa odfotiť s finalistom z tohtoročného výberu ankety, pridať fotografiu na Instagram a označiť našu nadáciu," priblížila detaily súťaže Ragalová, ktorá anketu Strom roka organizuje. Dodala, že aj tento rok vybrala hodnotiaca komisia dvanásť finálových stromov z celého Slovenska, ktoré bojujú o hlasy verejnosti do konca septembra.

Anketa podľa jej slov svojim poslaním upozorňuje na význam, hodnotu a krásu stromov, prispieva k ich ošetreniu a v mnohých prípadoch aj k ich záchrane. "Každý jeden strom je výnimočný – svojím vzhľadom, príbehom, ale najmä spojením s ľuďmi. V tejto dobe, keď je nesmierne dôležité zvyšovať povedomie o dôležitosti ochrany a starostlivosti o stromy, je aj táto malá súťaž akýmsi spojivom, pretože vidieť nádherné finálové stromy naživo, možnosť dotknúť sa ich, vytvára medzi ľuďmi a stromami akési magické puto," uzatvorila Ragalová.

Súťaž potrvá do 30. septembra, teda do oficiálneho ukončenia hlasovania za stromy v tohtoročnej ankete. Víťaza vyberie Nadácie Ekopolis.