Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Najdlhšia svadobná vlečka na svete má 3 km, vyrobili ju v Rumunsku

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Výroba vlečky trvala desiatim krajčírkam sto dní, povedala hovorkyňa salónu Lavinia Lacaeová.

Bukurešť 21. marca (TASR) - Teplovzdušný balón potrebovali rumunskí tvorcovia na prezentáciu najdlhšej svadobnej vlečky na svete. Balón sa v utorok vzniesol nad centrum Bukurešti aj s modelkou, ktorá mala na sebe svadobné šaty a vlečku dlhú takmer tri kilometre.

Guinnessova kniha svetových rekordov ešte v pondelok uznala čipkami zdobenú hodvábnu vlečku slonovinovej farby za najdlhšiu na svete, čím prekonala predchádzajúci holandský rekord.

Akciu zorganizoval tvorca vlečky, módny dom Andree Salon, pri príležitosti Svadobného veľtrhu, ktorý sa v Bukurešti koná každé dva roky.



Výroba vlečky trvala desiatim krajčírkam sto dní, povedala hovorkyňa salónu Lavinia Lacaeová. Čipku doviezli z Francúzska, taft a zvyšné tkaniny z Talianska. Celý špás stál 24.000 lei (5580 eur), dodala hovorkyňa.

Prekonanie holandského rekordu má pre Rumunov pridanú hodnotu, keďže mnohí sú stále nahnevaní na Holandsko, ktoré pre výhrady k stavu justície a korupcie nedávno zablokovalo prijatie krajiny do schengenskej zóny bez hraničných kontrol.

"Ak nás Holandsko nevpustí do Európy, my ich vymažeme z knihy svetových rekordov," povedal organizátor veľtrhu Alin Caraman.