Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Najväčšie múzeá vo Viedni sa vrátili k rúškam pre návštevníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ak návštevníci rúško nemajú, dostanú ho v múzeu.

Viedeň 6. augusta (TASR) - Najväčšie múzeá v rakúskej metropole Viedeň zaviedli pre návštevníkov opäť povinnosť nosiť rúška. Informoval o tom vo štvrtok telerozhlas ORF.

Spomínaná povinnosť bola oficiálne zrušená 15. júna, vedenie múzeí sa však vzhľadom na nárast návštevnosti a stúpajúce počty osôb nakazených novým druhom koronavírusu.

Nosenie rúšok je tak znova povinné napríklad v Umeleckohistorickom múzeu (KHM), Prírodovednom múzeu (NHM), Albertine, Belvederi, Múzeu úžitkového umenia (MAK) a Múzeu mesta Viedeň (Wien Museum).

Hovorkyňa NHM pre rozhlasovú stanicu Radio Wien potvrdila, že v tejto inštitúcii platí povinnosť nosiť rúška od štvrtka.

Návštevníci KHM musia rúška znova nosiť od stredy. Môžu si kúpiť aj rúška navrhnuté múzeom, čím ho zároveň finančne podporia. Stredajší termín sa týka aj Albertiny a Belvederu.

Ak návštevníci rúško nemajú, dostanú ho v múzeu.

Rúška zatiaľ nie sú povinné v Technickom múzeu, Múzeu moderného umenia (mumok) a Múzeu Leopoldových (Leopold Museum). Tieto inštitúcie však návštevníkom odporúčajú, aby si ich zobrali.