Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

Najviac cien Emmy získali seriály Boj o moc a Ted Lasso

Jesse Armstrong, hlavný predstaviteľ, herci a štáb filmu „Succession“ preberajú cenu Emmy za vynikajúcu drámu na 74. ročníku udeľovania cien Emmy v pondelok 12. septembra 2022 v Los Angeles. Foto: TASR/AP

Emmy v kategórii najlepší herec v dramatickom seriáli si odniesol I Čong-dže za rolu v juhokórejskom seriáli Squid Game uvádzanom na Netflixe.

Los Angeles 13. septembra (TASR) – Dramatický seriál Boj o moc (v origináli Succession) a komediálny seriál Ted Lasso sa stali v pondelok večer v Los Angeles víťazmi 74. ročníka odovzdávania amerických televíznych cien Emmy. TASR informuje na základe správ agentúry AFP.

Boj o moc streamovacej spoločnosti HBO, ktorý rozpráva príbeh bohatej a vplyvnej rodiny súperiacej o dedičstvo v podobe mediálneho impéria, bol s 25 nomináciami favoritom galavečera. Cenu za najlepší dramatický seriál si odniesol už v roku 2020.

Komediálny seriál Ted Lasso z produkcie Apple TV+ o trénerovi amerického futbalu, ktorý v Anglicku obráti naruby futbalový klub, priniesol ocenenie aj hercovi Jasonovi Sudeikisovi. V kategórii najlepšej herečky v komediálnom seriáli zvíťazila Jean Smartová za rolu v seriáli Hacks.

"The White Lotus", ktorý je satirickým pohľadom na pokrytectvo a bohatstvo návštevníkov luxusného hotela na Havaji, zvíťazil v kategórii najlepšia miniséria.

Najlepšou herečkou v hlavnej úlohe v dramatickom seriáli sa stala Zendaya za jej stvárnenie postavy Rue v tínedžerskom seriáli Euphoria z produkcie HBO. Zendaya sa v roku 2020 stala vôbec najmladšou držiteľkou Emmy v kategórii najlepšia dramatická herečka za svoj výkon v rovnakom seriáli.

Emmy v kategórii najlepší herec v dramatickom seriáli si odniesol I Čong-dže za rolu v juhokórejskom seriáli Squid Game uvádzanom na Netflixe.

Prestížne ceny Emmy, považované za "televíznych Oscarov", udeľuje americká Akadémia televíznych umení a vied (ATAS) od roku 1949. Galavečer z divadla Microsoft Theater v Los Angeles tento rok moderoval Kenan Thompson a v priamom prenose vysielala stanica NBC a po prvý raz streamovala platforma Peacock. Desiatky ocenení vo vedľajších kategóriách boli rozdané už počas uplynulého víkendu. O cenách vo vyše 110 kategóriách rozhodovalo okolo 20.000 členov ATAS.