Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Najvplyvnejšou ženou ČR zostáva podľa magazínu Forbes Lenka Bradáčová

Na snímke Lenka Bradáčová. Foto: Wikipedia

Na ďalších medailových stupienkoch sa umiestnili česká eurokomisárka Věra Jourová a nováčička v rebríčku, šéfka českého rezortu financií Alena Schillerová.

Praha 1. novembra (TASR/Teraz.sk) - Postavenie najvplyvnejšej ženy Českej republiky si v rebríčku českej mutácie časopisu Forbes aj po šiestykrát udržala pražská vrchná zástupkyňa Lenka Bradáčová.

Na ďalších "medailových stupienkoch" sa umiestnili česká eurokomisárka Věra Jourová a nováčička v rebríčku, šéfka českého rezortu financií Alena Schillerová.

Vyplýva to z informácií na webovej stránke periodika.

Prvú desiatku doplnili od štvrtého miesta finančná riaditeľka a predsedníčka predstavenstva PPF Kateřina Jirásková, finančná riaditeľka a členka predstavenstva Agrofertu Petra Procházková, generálna riaditeľka Czech News Center Libuše Šmuclerová, riaditeľka divízie Správa firmy ČEZ a členka predstavenstva ČEZ Michaela Chaloupková, majiteľka realít a zakladateľka nadácie Women for Women Ivana Tykač, členka predstavenstva a finančná riaditeľka EP Industries Hana Krejčí a europoslankyňa Dita Charanzová.

Šéfredaktor českého Forbesu Petr Šimůnek na margo víťazky konštatoval, že ju do čela rebríčka dlhodobo nominujú jej činy, odvaha a pracovitosť, s ktorou sa púšťa do najväčších káuz v ČR, v ktorých ide o prepojenie najväčšieho biznisu, politiky, lobingu a stoviek miliónov, či skôr miliárd korún.