Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Návrat na koncertné pódiá si užijú Ľudové mladistvá aj Treepop

Ľudové Mladistvá Foto: World Music Festival

Aktuálne informácie o vystúpeniach nájdu záujemcovia na sociálnych sieťach Dobrého výberu a na podujatiach na sociálnej sieti.

Bratislava 8. júna (TASR) - Po dlhých mesiacoch čakania si fanúšikovia opäť užijú hudbu naživo. Bratislavské koncertné leto odštartuje séria vystúpení slovenských a českých interpretov, ktoré organizujú promotéri z Dobrého výberu. Od 23. do 30. júna sa ukážu na troch miestach - v Novej Cvernovke, Majestic Music Clube (MMC) a Sundecku na Dunaji. TASR o tom informoval PR manažér koncertnej série Ján Papač.

Letný návrat na koncertné pódia si vo štvrtok 24. júna užije skupina Ľudové mladistvá, víťazi mladých talentov Bratislavských jazzových dní či Objav roka na Radio_Head Awards. Projekt skladateľa a klaviristu Martina "Majla" Štefánika, ktorý zaujímavo kombinuje džez s folklórom, sa predstaví na koncerte v areáli Novej Cvernovky. Predkapelou bude česko-slovenské trio Treepop, ktoré tvorí Vojtěch Drnek, Richard Šanda a Michal Šelep, s žánrovým presahom od džezu cez vážnu hudbu, až po voľnú improvizáciu. "V Cvernovke predstavia aj kúsky z debutového albumu, ktorý nahrali v SONO records a vyjde v septembri," dodal Papač.

Súčasťou hudobného otvárania leta v hlavnom meste bude aj vystúpenie Tomáša Dvořáka alias Floexa. Český klarinetista, skladateľ, producent a multimediálny umelec sa predstaví 28. júna v MMC spolu s kapelou, ktorú s ním tvoria speváčka Sára Vondrášková a robot Josef z Machinaria. "Floex vo svojej tvorbe prepája elektronickú a akustickú hudbu do svojskej atmosférickej podoby. V poslednom čase je známy najmä ako autor hudby do hier (Machinarium, Pilgrims, Papetura)," priblížil Papač umelca, ktorý je na scéne vyše 20 rokov.

V úlohe jeho supportu vystúpi východoslovenský projekt Kvaskova, ktorý zaujal debutovým albumom Papierový drak. "Kvaskova svoj debut ešte poriadne predstaviť nestihla, album pokrstila len v medzikaranténnom období v septembri 2020 v Prešove, je najvyšší čas obísť s ním pódiá na celom Slovensku," uzavrel Papač.

Aktuálne informácie o vystúpeniach nájdu záujemcovia na sociálnych sieťach Dobrého výberu a na podujatiach na sociálnej sieti.