Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Nebuď z toho jeleň, Behaj lesmi

Nebuď z toho jeleň, Behaj lesmi! Populárna séria prichádza konečne aj na Slovensko Foto: Behaj lesmi

Populárna séria prichádza konečne aj na Slovensko.

Bratislava 22. marca (OTS) - V športových kruhoch sa už niekoľko mesiacov šepkalo o úplne novej bežeckej sérii Behaj lesmi, ktorá konečne dorazí aj na Slovensko. V susednej Českej republike sa bežecká séria Běhej lesy už po niekoľko rokov teší veľkej obľube nie len medzi bežcami, ale aj rodinami s deťmi a širokou verejnosťou. Registrácie a lov o štartovné čísla boli práve spustené na webových stránkach www.behajlesmi.sk. Tak dlho neváhaj a ulov si štartovné číslo aj Ty!

Behaj lesmi je séria 3 bežeckých pretekov v prírode, ktorá láka pretekárov na trasy z 80 % na mäkkom povrchu a zo 100 % na čerstvom vzduchu. Trasy sú starostlivo vybrané a svojou dĺžkou prispôsobené pre bežeckých profíkov, ale pre aj začiatočníkov a deti. Dĺžka tratí je rozdelená na dlhšiu 20 km, strednú 12 km a kratšiu trasu VoltaRUN, ktorá má 5 km. Práve na tejto najkratšej trati zvanej VoltaRUN budeme pomáhať automaticky prostredníctvom Nadácie Markíza každým štartovným. Pri ostatných závodov je výška príspevku na každom účastníkovi.

Toto lesné dobrodružstvo sa uskutoční na troch výnimočných slovenských miestach – Devín, Veľká Fatra a Štiavnické vrchy. V lese nie je žiadne wifi, ale sľubujeme, že nájdete lepšie spojenie.


Zdroj foto: Martin Víglaský

Tím Behaj lesmi má pre svojich lesných parťákov, ktorí sa rozhodnú stať členmi svorky, pripravených hneď niekoľko prekvapení. Kde si budeš môcť zabehnúť? Vôbec prvé preteky série Behaj lesmi na Slovensku sa budú odohrávať 19.6.2021 v Devíne. Zažite aj vy túto historickú udalosť na vlastnom kožuchu a vbehnite ochutnať starodávne mýty a nadýchať sa čerstvého vzduchu.

V poradí druhé preteky série sa budú konať 17.7.2021 v malebnom prostredí Veľkej Fatry, kde sa vám naskytne výhľad na nádherné prostredie najmladšieho slovenského národného parku Veľká Fatra a mnoho ďalších zaujímavostí, ktoré pre vás lesný tím chystá.

Zdroj foto: Jaroslav Moravčík

Poslednými pretekmi série Behaj lesmi 2021 budú preteky v Štiavnických vrchoch, ktoré sa uskutočnia 21.8.2021. Trasa bežcov povedie okolo mnohých krásnych miest, ktoré sú typické pre danú lokalitu.

Zdroj foto: Martin Víglaský

Majestátne kopce, dychberúce výhľady a krátky návrat do dôb starých povestí a bájí ti zaručia nezabudnuteľný zážitok. Poď si užiť jedinečnú a priateľskú atmosféru pretekov v obklopení prírody a vybehni v ústrety lesnému dobrodružstvu. Registrácie boli práve spustené. Ulov si svoje štartovné číslo na webe www.behajlesmi.sk.