Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Nemáte doma bazén pre deti?

Foto: Ozgur Coskun/shutterstock.com

Toto leto ho možno budete potrebovať.

Bratislava 19. mája (OTS) - Je to jeden z tých úžasných letných pocitov: skok do chladných vôd bazéna za horúceho a sparného dňa. Toto leto ale bude iné.Verejné kúpaliská, pláže a jazerá zostávajú zatvorené a aj keď sa v dohľadnej dobe otvoria, možno je rozumnejšie neriskovať. Ako však zachrániť leto aspoň pre naše deti, ktoré je čoraz ťažšie „udržať na uzde“?

Ak máte to šťastie, že máte záhradu alebo nejaký otvorený priestor, toto môže byť ten správny čas, kedy sa rozhodnúť pre bazén, konkrétne nadzemný bazén. Je totiž instantným riešením problému, ako zabezpečiť letnú aktivitu pre vaše deti (alebo vnúčatá).

Prečo práve nadzemný bazén zachráni tohtoročné leto?
Pretože to ešte stihnete. Inštalácia je jednoduchá, trvá len pár hodín. Zjavnou výhodou tohto typu bazéna oproti „ klasickému“ je aj jeho cena. Tie najjednoduchšie modely si zaobstaráte už za niekoľko desiatok eur. Okrem toho nemusíte najímať techniku, na vykopanie jamy a utrácať peniaze za nákup stavebného materiálu, už ani nehovoriac o cene bazéna samotného - ušetríte tisíce.

A sú tu aj ďalšie faktory:
● je bezpečný - z hľadiska monitorovania a prevencie nehôd. Šanca že vaše dieťa, alebo pes padne do bazéna je takmer mizivá, pretože v porovnaní s klasickými bazénmi je potrebné vynaložiť viac úsilia dostať sa do vody. Prirodzená bariéra steny bazénu a možnosť odstránenia rebríka, keď sa bazén nepoužíva, znižujú pravdepodobnosť náhodných utopení
● vyžaduje menej údržby - najdôležitejšou vecou v bazéne je voda samotná. Menej vody znamená menej údržby a tiež menej chemikálií. Proces čistenia a údržby nadzemného bazénu je tiež jednoduchší, pretože nič nie je skryté a všetky časti sú ľahko prístupné. Akýkoľvek problém viete okamžite riešiť. U zapustených bazénov je veľa komponentov pod povrchom.
● je prenosný - inštalácia zapusteného bazéna je trvalá, poprípade semi - trvalá, jeho odstránenie je veľmi nákladné. Na druhej strane nadzemné bazény sú inštalované podľa požiadaviek a zmien prostredia. Ak sa v určitom okamihu rozhodnete, že chcete remodelovať svoj exteriér a bazén by mohol vyzerať lepšie v inom rohu, v porovnaní s pozemnými verziami, to nebude žiadny problém. Jednoducho ho presuniete.


Foto: sylv1rob1/shutterstock.com

Zatiaľ čo mnoho ľudí spája zapustený bazén s úspechom a bohatstvom, s nadzemným bazénom prichádza u tých, ktorí vyrastali v 70. - 80. rokoch pocit sentimentality a nostalgie. Nadzemný bazén má úžasné retro vibrácie. Vyvolávajú oživenie starých čias, ktoré si pamätáme ešte z detstva. Takže nakoniec vďaka nemu možno nezachránime len leto našich detí, ale aj to naše. Bude síce iné, ale zato plné hrejivých spomienok.