Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Magazín

Nevýhody bytov

Ilustračné foto Foto: TASR

Iste si vie každý z nás predstaviť bývať v peknom domčeku.

Bratislava 12. augusta (OTS) - Táto možnosť je však pomerne finančne náročná a keďže vhodný pozemok často nájdeme až ďalej od mesta, je nevyhnutné aj auto, prípadne niekoľko vozidiel v rodine.

Aj to je dôvod prečo dávame prednosť bytom, pred vlastným rodinným domom. Aj keď takýto sen máme všetci, jednoducho by nás jeho realizácia stála veľa prostriedkov, ale aj času a síl. Na rozdiel od toho máme v byte v meste všetko po ruke. Často ani na nákup nepotrebujeme auto, a do práce sa tiež dostaneme pohodlne pešo, na bicykli, alebo hromadnou dopravou. Jednoducho mesto ponúka oveľa viac výhod aj občianskej vybavenosti.

V byte však musíme urobiť oveľa viac kompromisov. Obmedzujúce sú najmä stiesnené priestory, ktoré síce nenájdeme v každej bytovke, no ak pozeráte najmä na cenu, je menší priestor predsa len dostupnejší. Aj Vy sa tak zrejme budete musieť vysporiadať s malou kuchyňou, či spálňou. Riešení je však viacero. Najmä v spálni predsa nepotrebujete veľa, a ak sa uskromníte aj s posteľou 140 x 200, máte po probléme.

V bytoch však často vnímame aj najmenšie šuchnutie. So susedmi sme predsa v bezprostrednej blízkosti, a tak pri tenších stenách počuť naozaj všetko. Tu pomôže len odhlučnenie, naň je možné použiť akustickú penu, ktorá pohltí väčšinu hlukov z Vášho okolia.

Aby ste sa však mohli pokojne vyspať, pomôžu aj dvere, a to nielen tie bytové, ale aj interiérové. Každý si musí sám stanoviť priority. Všetko má svoje výhody aj nevýhody, je však dôležité to, čo vyhovuje Vám.